Haber Merkezi - Trendyol Süper Lig'de bitime 7 hafta kala Galatasaray kulübü, iç transferlerdeki 5 futbolcusuyla yeni sözleşmeler imzaladı. Sarı-kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'un katılımıyla, futbolcular; Fernando Muslera, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan ile yeni kontratlar yapıldı.

İstanbulspor, TFF'de olağanüstü kongrenin erken yapılması için 136 imza toplandığını açıkladı İstanbulspor, TFF'de olağanüstü kongrenin erken yapılması için 136 imza toplandığını açıkladı

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, şunları söyledi:

"Bu imza töreninde kardeşlerimizin yanında olmayı özellikle istedim. Galatasarayımız için bu zamana kadar verdikleri emek, çaba ve fedakarlık için onlara bir kez daha büyük bir teşekkür gönderiyorum.

Muslera, sadece sahada gösterdiği performansla değil, efendiliğiyle de tüm spor severlerin gönlünde taht kurmuş birisidir. Fernando Muslera'yı yabancı bir futbolcu olarak değil, bizden birisi olarak görüyorum. Kendisi beni hiç ikiletmedi. Bana 'sen ne diyorsan öyle olsun başkan' dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Benim dileğim Muslera'nın Galatasaray formasıyla futbola veda etmesi ve başka bir görevle kulübümüze hizmet etmesidir."

Sevgili Abdülkerim, seni ilk transfer ettiğimiz günü hatırlıyor musun? Kimilerinin burun kıvırdığı aslan parçası... Biz senden hiç şüphe etmedik. Sen de gösterdiğin performansla birçok kişiyi düşündüklerine pişman ettin.  Önünde uzun ve başarılarla dolu yılların olacak. Sana da sevgilerimi iletiyorum.

Lucas Torreira takımımızın enerji küpü, orta sahamızın dinamosu. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarda büyük katkısı var. Terinin son damlasına kadar mücadele ettiğinden eminiz, sana güveniyoruz, böyle devam etmeni diliyoruz ve seni çok seviyoruz.

Kaan Ayhan kardeşim, her zaman göreve hazırdır. İhtiyaç olduğunda her pozisyonda oynayıp, aklını ve kalbini kullanan çok değerli bir sporcumuz. Kısa sürede yıllardır bu takımın formasını giyiyormuşçasına bir performans sergiledi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sevgili Barış, Türk futbolunun son dönemdeki yükselen yıldızı. Sokaklarda top oynayan çocuklar gol attıktan sonra artık "Barış Alper" diye sevinmeye başladı. Bu özverinden en ufak bir parça bile kaybetmemeni diliyorum."

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un açıklamaları ise şu şekilde:

"Gerçekten iki yıldır herkesle birlikteyiz, çok uzun yıllar gibi geldi. Hepsiyle farklı farklı dostluk yaşıyoruz. Ben de onlarla birlikte çok şey öğreniyorum. Dışarıdan mücadele gibi gözükse bile, duygusal tarafı çok başka. Geçtiğimiz sene yaz kampında toplantı yaptık ve amacımın ne olduğunu anlatmak istedim. Allah kimsenin gönlüne boş yere tutku koymaz. O gün orada 'Misyonum sizi hayallerinize kavuşturmak. Hepimizin misyonu, birbirimizi hayallere kavuşturmak.' dedim. Geçen sene hayallerimize kavuştuk, inşallah bu sene de kavuşacağız. Aslan gibi çok güzel yürekli insanlar görüyorsunuz. İnşallah futbolcularımızın kariyeri başarılarla dolu olur. Ailelerine de teşekkür ederim."

Gs Futbolcular

Kaan Ayhan, "Herkese teşekkür ederim. Yanımda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Başkanımıza, Erden ağabeye, hocamız ve takıma teşekkür etmek istiyorum. Takım arkadaşlarım olmasa, belki ben ve hepimiz burada olmayacağız. Çok mutluyum, 1.5 sene önce geldim. Böyle büyük bir camiaya gelmek değil, kalmak daha zor bir beceri. Yönetimi, taraftarı ikna edebildiğim için mutluyum. Burada oturan takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. İnşallah daha uzun sezonlar geçiririz ve başarılar yakalarız." dedi.

Sözleşmesini uzatmadan önce açıklama yapan Lucas Torreira ise, "Başkana ve Erden Timur'a teşekkür ediyorum. Muslera'ya ayrıca teşekkür ediyorum. Onun sayesinde buraya geldim." diye konuştu.

Abdülkerim Bardakcı ise, "Bu ailenin parçası olmaktan dolayı her zaman büyük bir gurur ve onur duydum. Bu kulübe uzun yıllar iyi performans verip efsaneler arasında yer almak istiyorum demiştim. Bunun için tekrar bir adım attık." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi