KONYA (AA) - Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray maçına hazırlanmak için önlerinde 5 gün olduğunu belirterek, "Bu süre içerisinde rakibi daha iyi analiz ederek plan yapacağız" dedi.

Kocaman, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor maçında aldıkları beraberlikten sonra olumsuz bir hava oluştuğunu söyledi.

Spor kamuoyunca sezon başında her şeyin bırakılan yerden başlayacakmış gibi hissedildiğini ancak her zaman öyle olmadığını belirten Kocaman, "İki maçta iki beraberlik aldık.

Esas amacımız içerideki maçları kazanmak ve toplayabildiğimiz kadar puan toplayabilmek. İlk iki hafta 1 veya 2 puanlık kaybımız olmuş gibi görünebilir. Takıma kazandırılan yeni oyuncularla oyunumuzda 7-8 haftalık bir dalgalanma olacaktır. Bu süreden sonra oyunumuz oturacaktır diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

Kocaman, hafta sonu sahalarında Galatasaray'ı ağırlayacaklarını, sarı-kırmızılı ekibin ligin ikinci haftasında Osmanlıspor'a 2-1 yenildiğini anımsattı. Büyük takımlar açısından kaybetmenin alışkanlık haline gelmesinin, Anadolu kulüpleri için avantaja dönüştüğünü vurgulayan Kocaman, şunları kaydetti:

"Bu durumun tersi de olabilir. Kaybettikleri puanları telafi edebilmek için farklı motivasyonlarla maça çıkabiliyorlar. Burada temel değişim bizim açımızdan oluyor. Oyunu rakip açısından nereye sürükleyeceğimiz daha önemli. Galatasaray maçına daha 5 gün var. Bu süre içerisinde rakibi daha iyi analiz ederek plan yapacağız. Sarı-kırmızılılara karşı temel hedefimiz; onları olumsuz tarafa doğru sürüklemeye çalışmak. Şu an iyi antrenman yaparak kendimizi hazırlamak öncelikli hedefimiz."