ANKARA’NIN GENÇ MÜDÜRÜ

19 Mayıs Spor Sitesi’nin içinde bulunan Ankara Spor İl Müdürlüğü Kurtuluş’taki Kredi ve Yurttlar Kurumu’nun bulunduğu yere taşındıktan sonra, kişilerle ilişkim kesilmişti. Zira bizim TSYD’ye komşu durumunda bulunan İl Müdürlüğü, Kurtuluş’a gittikten sonra, kapısını bir gün olsun açamamıştım. İl Müdürünün kim olduğunu arkadaşlarıma sorduğumda, 1975 doğumla, Gazi Üniversitesi mezunu, eski futbolcu, sporcu, daha önceleri Sinop ve Rize’de İl Müdürlüğü yapan Mustafa Çelik’in olduğunu öğrendim. Kendisi ile telefonda yaptığım görüşmede, cana yakın bir insan intibaını bana gösterdi. En kısa zamanda tanışıp, boşlukta bıraktığım düşüncemi sizlerle paylaşacağım. Yüzyüze görüşmeden önce bu genç spor adamına buradan başarılar dilerim.

GÜZEL İŞLER OLUNCA...

Gazeteciliğin sadece eleştiri yapılan bir iş olmadığını defalarca yazdım. Elbette yanlışları gündeme getirmek ve eleştirmek boynumuzun borcu. Ama.. Güzel işler olunca, aynı şekilde onu da gündeme getirmeliyiz. Bilindiği gibi, sporcular tahsilleri ile birlikte, spordaki başarıyı bir türlü gündeme at başı götüremiyordu. Gençler önlerindeki hayatın devamı için spor veya tahsili ikilemi içinde kalan gençlerin bu sorunu nihayet çözüldü. Bakanlık Vakıf üniversiteleri ile anlaşarak, başarılı sporcuların önünde tahsil konusunda büyük iş becerdi. Bundan böyle başarılı sporcular tahsil hayatlarına devam etmek zorunda kalırlarsa mesele kökünden çözülüp yüzde 100’lük bursla yollarına devam edecekler. Bu konuda emeği geçenleri ve başarılı sporculara yol verenleri kutlamak isterim. Birde tesis miktarını 3903’e çıkartanlar, Ankara’nın tesis fakirliğini çözse, mutluluk kendiliğinden katmerleşir. Şimdi de, övgü ve eleştiriyi bir arada yaptım.

TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATANLAR

Onlarla ne kadar gurur duysak az kalacak. Sözünü ettiğim Para atletizm takımındaki atletler için ne söylesem az kalacak. Dubai'de gerçekleştirilen Dünya Para Atletizm Grand Prix'sine, Para Atletizm Milli Takımımız müsabakalara adeta damga vurdu. Ay Yıldızlılar, tarihte ilk defa 4 sporcu ile Tokyo Paralimpik Oyunları A barajını geçtiler. Şimdi, Tokyo’daki başarılar sporcularımızı bekliyor.

SEMT KULÜPLERİNE ATEŞ ÖLÇER DESTEĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu ve Yönetim Kurulunu ağırladı. Toplantıda semt kulüplerinin başkanları da yer aldı. Genel Merkez Spor Kurulu Başkanı ve geçmiş dönem Halter Federasyon Başkanı Kenan Nuhut ve İl Başkan Yardımcıları Ali Rıza Çalış, Hasan Alp, Rabia Karakaya ile Spor Kurulu Danışmanı Murat Ünal’ın da katıldığı toplantıda amatörün yaşadığı sorunları ve çözümüyle ilgili fikir alışverişinin yanında amatör spor kulüplerimize ateş ölçer dağıtımı da yapıldı.

HÜSEYİN ŞAHİN

Tokat-Erbaa’nın Beykaya köyünde 22 Kasım 1947 tarihinde doğdu. 1958 yılında henüz 11 yaşında iken Ankara’ya geldi. Ulus Hacı Bayram’da ünlü terzilerinden Nazım Selçuk ‘un yanına çırak girdi. 1963 yılında Ankara İhtisas Güreş kulübüne yazıldı ve ilk antrenörü hocaların hocası Celal Atik idi. Hüseyin Şahin hem grekoromen, hem de serbest stilde Türkiye’nin en iyilerinden birisi olmayı başaran sporcu oldu. Çeşitli sıkletlerde bölgelerarası ve Türkiye şampiyonlukları var. Hüseyin Şahin en parlak döneminde, sakatlanarak spor hayatı sona erdi. Gıda ve tekstil sektöründe ticarete atılan Şahin 11 Mayıs 1985 tarihinde Münire Hanım ile evlendi. 1990’lı yıllara gelindiğinde Türkiye genelindeki işyerlerinde istihdam edilen çalışan sayısı 500 kişiyi aşmıştı. 1994 yılı Temmuz ayında tarihi Kırkpınar Ağalığına adaylığını koydu ve 634. dönem Kırkpınar ağası seçildi. Daha sonraki yıllarda da 635’nci, 636’ncı ve 637’nci dönem ağalıklarını peş peşe 4 kez kazanarak Altın Kemer’in daimi sahibi oldu. 365 gün ağa kıyafeti ile yurt dışında Amerika, Rusya, Avrupa ülkeleri, balkan ülkeleri, Türkî Cumhuriyetleri’ne giderek yağlı güreşi ve ağalığı tanıttı. Yağlı güreşçileri, kendi imkanlarını kullanarak, tanıtım amacı ile, Japonya’ya sumo güreşlerinde güreşmeye götürdü. Yurt içi ve dışında tarihi eserlerin korunma ve onarımına destek oldu. 1997de yakalandığı lösemi hastalığı sonucu 10 Aralık 1998 tarihinde yaşamını yitirdi. 11 Aralık 1998 günü vasiyeti üzerine Ankara Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi. Her yıl adına düzenlenen geleneksel Erbaa yağlı güreşlerinin yanında sosyal tesislere de adı verildi. Sağlığında Heykellerini yaptırıp açılışını görmek kısmet olmayan cihan pehlivanları Kel Aliço, Kurt dereli Mehmet ve Koca Yusuf ‘un yanına Edirne Sarayiçi’ne eşinin katkıları ile kendi heykeli dikildi.

Doğru söze ne denir?

Saygınlık verilmez, kazanılır.