Haber Merkezi - Gazeteciler Cemiyeti, Avrupa Birliği finansal desteği ile yürütmekte olduğu M4D Projesi kapsamında ve Medya Dayanışma Grubu paydaşlarıyla 26-27 Nisan 2024 tarihlerinde medya konferansı düzenliyor.

Ankara TBB Konuk Evi Litai Otel’de gerçekleşecek organizasyon “Medya Konferansı 2024 - Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar başlığını taşıyor. 

Konferansın birinci gününde, açılış konuşmalarının ardından üç oturum gerçekleştirilecek. Gazetecilik alanındaki güncel konulara ayrılan oturumlarda Filistinli gazeteci Hasan Tahravi ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez de konuşmacı olarak yer alacak.

İstanbul'da yön tabelasının direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti İstanbul'da yön tabelasının direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

İlk gün programında yer alan ”Yapay Zeka ve Medya”, “Gazeteciliğin Zorlaşan Koşulları”, “Medya ve Kadın”, “Yeni Medya Araçlarıyla Değişen Habercilik”, “Medya ve Hukuk”, “Uzman Gazeteciliği Neden Yok Oldu?” konularındaki oturumların yanı sıra,  proje kapsamında hazırlanan Medya İzleme ve Mesleki Memnuniyet Anketi rapor sunumu da gerçekleştirilecek. 

Konferansın ikinci gününde ise gazetecilik mesleğinin değişen tanımı ve yasal dayanaklarına ilişkin iki ayrı oturumda, üç çalıştay gerçekleştirilecek. “Meslek Olarak Gazetecilik”, “Gazeteciliğin Yasal Durumu (Medya Yasası Çerçevesi)”, “Gazetecinin Çalışma Yaşamı ve İhtiyaçları (İş Kanunu Çerçevesi)” başlıklarında gerçekleştirilecek oturumlara sahadan ve akademiden öne çıkan isimler katılıyor. 

Konferans programı ve ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Editör: Orhan Karadağ