Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi. Okul Bahçesinde yapılan mezuniyet töreninde velilerde çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Kazan Belediyesi Basın Yayın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Gazi Üniversitesi dönem başında Çubuk ve Gölbaşı’nda bulunan bazı bölümlerini Kazan Meslek Yüksek Okulu’na kaydırmış öğrenciler ise eğitimlerini Kazan’da tamamlamış oldu.

Otomotiv Teknolojilerinden 70 öğrenci ve Bilgisayar Teknolojisi Bölümünden ise 30 Öğrencisinin mezuniyet törenine öğrencilerin yanı sıra Kazan Kaymakamı Murat Duru ve Eşi Elif Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Okul Müdürü Doç.Dr. Hakan Dilipak, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretim görevlileri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Kazan Kaymakamı Murat Duru "Bende sizler gibi Gazi Mezunuyum. Okul bana çok şey kattı. Yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. İnşallah hayatta hayal ettiğiniz yerde olursunuz.

Bunun için sürekli kendinizi geliştirmeli ve bildiklerinizin üzerine her gün yeni bir şeyler katarak devam etmelisiniz ki başarı arkasından gelsin" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Ülkemizin zeki, çalışkan ve üretken aynı zamanda milli ve manevi değerlerine sahip güçlü beyinlere ihtiyacı var. Türkiye, Dünya üzerinde zor bir coğrafyaya sahip, Atalarımızın kanlarıyla suladığı bu cennet vatanı bizden sonraki nesillere güçlü bırakmak zorunluluğumuz var. Bizde yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz" dedi.

Dilipak, "Biz onları sadece çocuklarınız olarak değil aynı zamanda aydınlık yarınlarımızın teminatı olarak ta görüyoruz. Ülkemizin tesissinde üzerlerine düşecek sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için ihtiyaç duydukları eğitimi layıkıyla aldıklarına emin olabilirsiniz. Değerli mezunlarımız, bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündeyiz. Bugünden itibaren hayat mücadelesi başlıyor" dedi.

Törende, Otomotiv Teknolojisi Programı Bölüm birincisi Ebubekir Ertekin ve Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Birincisi Serkan Alabaş ile dereceye giren diğer öğrencilere Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından ipad ve plaket takdim edildi.

Kazan Belediyesi Seymen Alayı’nın gösterisinin ardından sahne alan Gazi Üniversitesi Öğrencilerinin oluşturduğu "Selfie" grubunun şarkılarıyla coşan öğrencilere Kazan Belediyesi Halk Müziği Korosu da sürpriz yaptı. Törenin sonunda okul bahçesinde toplanan öğrenciler 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde havaya kep attı.

Editör: TE Bilisim