GAZİANTEP  - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor, son 3 maçında puan çıkarma başarısı gösteremedi.

Geçen sezonki kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve genç teknik adam Mutlu Topçu yönetiminde 2015-2016'daki lig mücadelesini yapan kırmızı-siyahlılar, son haftalarda önemli puan kayıpları yaşadı.

Ligin ilk yarısının son haftalarında yakaladığı çıkışı ikinci yarının ilk maçına taşıyan ve Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-1 yenen Gaziantepspor, sonraki üç maçta düşüşe geçti ve puan alamadı.

Bu süreçte Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Gaziantepspor, ligde ise sahasında Bursaspor'a 3-2 ve deplasmanda Beşiktaş'a 4-0 yenildi. Kırmızı-siyahlı takım, 21. haftada da evinde Akhisar Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak son 3 maçı puan alamadan tamamladı.

Son üç maçında sadece 2 gol atabilen ve kalesinde 8 gol gören Gaziantepspor, yaşanan puan kayıplarıyla alt sıralardaki takımlarla puan farkının azalmasına engel olamadı. Süper Lig'in ikinci yarısında 4 maçta 3 puan alabilen Gaziantepspor, puanını 26'ya yükseltirken, son 3 sırada yer alan takımlardan Medicana Sivasspor ile Eskişehirspor'un on yedişer puanı bulunuyor. Bir maç eksiği bulunan Mersin İdmanyurdu da son maçlardaki çıkışıyla 17 puana yükseldi.
Editör: TE Bilisim