Etimesgut Belediyesi, Etimesgutlu gazileri Çanakkale şehitleriyle buluşturdu. Türkiye Gaziler Vakfı Etimesgut-Sincan Temsilciliği üyeleri için Etimesgut Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Geziye katılan gaziler hüznü ve gururu bir arada yaşadılar. Gazi kafilesi hem Çanakkale şehitleri hem de şehit Mehmetçiklerimiz için dualar okudular. Çanakkale şehitliğinde ecdadın vatan ve milletin bekası uğruna koyun koyuna yattığına şahit olan gaziler, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Gaziler, Çanakkale Şehitleri Anıtı başta olmak üzere, zaferin kazanıldığı Eceabat, Seddülbahir, Kilitbahir, Conkbayırı, Anafartalar ve daha birçok tarihi savaş alanlarını gezdiler. Tarihi anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektiren gaziler, zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. Gaziler ayrıca kendilerine bu imkanı sunan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e teşekkür ettiler. Etimesgut Belediyesi kültür gezileri kapsamında bu yıl 6 bin kişilik Çanakkale, 5 bin 500 kişilik de Konya gezi programı düzenledi.