Mamak Belediyesi, Mamak’ın en prestijli rekreasyon projelerinden birisi olan Kartaltepe Kentpark projesinin birinci etabını tamamladı.

Mamak Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 150 bin metrekarelik dev rekreasyon projesinde yıkılan gecekonduların yerini çam ağaçlarına bıraktığı çalışma kapsamında alan, tüm görsel zenginliği, peyzaj çalışmaları ve birbirinden güzel aktiviteleri ile Mamak’ın yeni yüzü haline geldi. Saimekadın’dan başlayıp, Mamak Pazar Alanı’nda son bulan, Başkent’in en büyük rekreasyon alanlarından birisi olan Kartaltepe Kentpark, bünyesinde aynı zamanda ilkleri de barındırıyor. 3 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Türkiye’nin ilk çocuk müzesinin iç dizayn çalışmalarında da sona gelindi. Alanın sosyal ve sportif aktivite alanları ile yaşayan bir merkez olacağını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kentparkın daha şimdiden Mamak’a ayrı bir değer kattığını kaydetti.

Sosyal ihtiyaca 150 dönümlük cevap

Mamak için tam bir seyir terası olacak parkta inşa edilen değirmen kafe ve merdiven kulelerinin de yapımı tamamlandı. 650 metrelik sentetik çimle kaplı yürüme yolunun yapımı tamamlandı. Yatırım kapsamında alana hâkim bir tepeye 7 tonluk dev kartal figürü yerleştirildi. Pierre Lotti benzeri açık hava Türk kahvehanesi ve mini tiyatronun da yapımı tamamlandı. Aydınlatma çalışmalarının da tamamlandığı park, geceleri de görsel bir şölen sunuyor. Birinci etabı tamamlanan parkın, ikinci etabının proje çalışmaları devam ediyor. Kent parkın ilçeye vizyon katan yatırımların başında yer aldığını belirten Akgül, "Mamaklıların sosyal alan ihtiyacına, 150 dönümlük bu güzel parkla cevap veriyoruz. Parkımızın birinci etabını tamamladık. Mamak kültürel zenginlikleri içinde barındıran dev bir rekreasyon alanına sahip oluyor" dedi.