Haliç Kongre Merkezi’nde 4-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslar arası çağdaş ve modern sanat fuarında çocuklar sanatla buluşacak. Küçük sanatseverler Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde özgürce duvarları boyayacak, İnteraktif Sanat Tarihi Tüneli’yle sanatın gelişimine tanıklık edecek ve bisikletlerle ‘spin painting’ deneyimini yaşayacaklar.

Üçüncüsü gerçekleşecek uluslar arası çağdaş ve modern sanat fuarı Artinternaional'da , fuar alanına özel kurulacak atölyede çocuklar, eğlenerek öğrenecek, özel eğitmenler ve danışmanlar eşliğinde sanata daha da yakınlaşacaklar. Bu yıl küçük izleyiciler, sanatın tarihsel gelişimini İnteraktif Sanat Tarihi Tüneli’ni gezerek ve deneyimleyerek öğrenirken serbest boyamadan kolaja ve duvar boyamaya pek çok farklı çalışmayla özgürce resim yapacak ve fuara özel tasarlanan bisikletlerle ‘spin painting’ deneyimiyle tanışacaklar.

2011’den beri çocukları erken yaşta sanat ile buluşturmayı, sanatı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmek hedefiyle yürütülen ve bugüne dek 13 binin üzerinde çocuğa ulaşan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nin içeriği bu yıl Söz Danışmanlık desteği ile geliştirilirken, atölye alanı Sanja Jurca Avcı mimarlık ofisinin sponsorluğunda hazırlandı.

İspanya’dan Çin’e, İtalya’dan Bulgaristan’a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçının katılacağı fuar, bir kez daha sanat tutkunlarını bir araya getirken fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için: www.artinternational-istanbul.com ve Ülker Çocuk Sanat Atölyesi için ise : cocuksanatatolyesi.ulker.com.tr adreslerine bakılabilinir.

Editör: TE Bilisim