ANKARA - Çankaya Belediyesi ve Liva Green Pastanesi, tatlı bir işbirliğini hayata geçirdi

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’ne bağlı 11 gündüz bakımevinde eğitim alan 270 minik, "Geleceğin Ustaları" Projesi kapsamında bir hafta boyunca Liva Green’in konuğu oldu,  pasta imalatını öğrendi

 Türkiye’nin en yaygın ve kaliteli gündüz bakımevi ve etüt merkezi hizmetini sunan yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, çocukları sadece okula değil hayata da hazırlıyor. Özenle hazırlanan ve sürekli güncellenen müfredatları sayesinde yaratıcı dramadan yabancı dile, farklı kültürleri tanımalarını sağlayan etkinliklerden kültür ve sanat gezilerine pek çok faaliyet imkânı bulan minikler, son olarak "Geleceğin Ustaları" Projesi için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz yıl başlayan proje kapsamında çocuklar mutfakla tanışmış ve elma şekeri yapmayı öğrenmişlerdi. Bu yıl işleri biraz büyüten minikler, Liva Green Pastanesi’nin de desteğiyle pastacılığa soyundular.

4-7 Nisan tarihleri arasında, 11 kreşten çeşitli gruplar halinde 270 çocuk,  öğretmenleriyle birlikte Liva Green Pastanesi’ne konuk oldular ve hem pasta yapan ustaları izleyip bilgi aldılar hem de kendi pastalarını yaptılar. İlk olarak şeker hamurundan birer ayıcık yapan minikler, daha sonra kurabiye süslediler. Minik şef şapkalarıyla bir hayli sevimli görünen minikler, gösterdikleri azami özenle mutfakta harikalar yaratacaklarının sinyalini de verdiler. Yaklaşık 3 saat boyunca üretim atölyesinde kalan minikler, proje kapsamında hem öğrendiler hem eğlendiler.