Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına, 378 bin çiftçi başvuruda bulundu

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına, 378 bin çiftçinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Bakan Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına ilişkin yazılı açıklamasında, programa başvuruların 13 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında yapıldığını hatırlattı.

Ülke genelindeki tüm başvurular, değerlendirme ve uygulamaların yazılım sistemi üzerinden anlık olarak bakanlık merkezinden izlendiğini belirten Çelik, 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak programa 378 bin genç çiftçinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Genç çiftçilerin proje kapsamında ana hatlarıyla, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipek böceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında müracaat yaptığını ifade eden Çelik, başvuruların 370 bininin hayvansal üretim, 8 bininin bitkisel ve diğer üretim kapsamında yapıldığını ifade etti.

Çelik, başvuru dosyalarının illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından 21 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında değerlendirileceğini ve şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapılacağını bildirdi.

Değerlendirme sonunda asil ve yedek listelerin belirleneceğini ve listelerin 4-10 Haziran tarihleri arasında ilan edileceğini belirten Çelik, 11-17 Haziran tarihleri arasında da genç çiftçilerle hibe sözleşmelerinin il ve ilçe müdürlüklerinde imzalanacağını ve projelerin uygulanmasına başlanacağını kaydetti.

Projelerin, uygulamanın her aşamasında bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edileceğini vurgulayan Çelik, 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projeler için bu yıl itibarıyla 450 milyon liralık kaynak kullandırılacağını bildirdi.