ANKARA - "Erasmus + Gençler ve Politika Yapıcıları Arasında Diyalog Programı" kapsamında Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Özgürlük İçin Basın, Söz Gençlerde" projesi başladı.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Belediye’nin halkla iletişim kanallarını gençlere anlattı.

 Türkiye’nin dört bir yanından 40 gençle 18 politikacıyı buluşturacak  projenin ikinci konuğu Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya oldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i temsilen Demora Hotel’de gençlerle buluşan Kaya, "Çankaya Belediyesi Yurttaşlarla İletişimi Nasıl Kuruyor?" oturumuyla gençlerin sorularını yanıtladı.

 Nafiz Kaya: "Her yaştan vatandaşa

wdokunan projeler üretiyoruz"

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin vatandaşlara ulaşma araçlarını ve kullanılan teknikleri anlatan Nafiz Kaya, sosyal sorumluluk projelerinden ve örnek çalışmalardan da bahsetti. Twitter, facebook, web sayfası gibi bilgisayar teknolojilerinin yanı sıra bilboard, pankart, afiş gibi materyalleri ve yüz yüze iletişim tekniklerini kullandıklarını aktaran Başkan Yardımcısı Kaya, her yaştan Çankayalıya dokunacak 50’nin üzerinde projenin üç buçuk yılda hayata geçirileceğini belirtti.

Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında vatandaşların isteklerinin ön planda tutulduğunun altını çizen Kaya, Çankaya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği referandum ve anket çalışmalarıyla mahallelerine ne yapılacağına bölge halkının karar vermesinin sağlanmasını da Belediye ile vatandaşlar arasında kurulan iletişime örnek gösterdi.

 İnsan hakları, ifade ve basın özgürlüğü, meslek etiği, basında etik, sosyal medya ve kariyer planlama gibi konularında konuşulup tartışılacağı projede sunum ve belgesellerde yer alacak. Proje, gençlere sertifikalarının verilmesi ile 23 Ekim’de son bulacak.