İki taraf açıklama yapıp, ‘yola devam ediyoruz’ mesajı verirken, geri adım atılmasında yeni bir tazminat ile karşı karşıya kalınma riskinin belirmesinin de rolü olduğu belirtiliyor 

ANKARA-Gençlerbirliği’nde Başkan İlhan Cavcav ile Teknik Direktör İbrahim Üzülmez arasında yaşanan son fikir ayrılığı, 2. kez ipleri kopma noktasına getirdi. İki taraftan gelen açıklamada, kriz doğrulanırken, ‘yola devam mesajı’ çıktı. İbrahim Üzülmez’in peşinatının bir kısmının yatırılması bir kısmının da ileri bir tarihe ertelenmesi olarak su yüzüne çıkan krizi tetikleyen gelişmenin, kulüpteki menajer ilişkilerinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Yerli oyuncular ile yabancı oyuncuların çalıştığı iki farklı menajer ile teknik adam ve kulüp adına çalışan menajerler arasındaki çatışmanın, kulüp içi sürtüşmede önemli rol oynadığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, İbrahim Üzülmez’in sözleşmesinin uzatılması gündeme geldiğinde, Başkan İlhan Cavcav tarafından öne sürülen şartlardan en önemlisi, genç teknik adamla birlikte Beştepe’ye gelen ve menajer olarak görev yapan Emrah Yıldız’ın, gelecek sezonki planlamada düşünülmemesi idi. Üzülmez, ilk başta bu teklife karşı çıkmış, daha sonra da öneriyi kabul ederek kulüpte kalmıştı. Devre arasında Yıldız-Üzülmez ikilisi Beştepe’ye gelirken; onlarla birlikte Selçuk, Hakan, Aydın, Serdar ve Turgut Doğan Şahin yerli isimler olarak transfer edilmişti. MİLİNKOVİÇ TRANSFERİ GERİLİMİ ARTTIRDI Maç başına anlaşma sağlanan Turgut Doğan’ın hiç oynamaması, Hakan Aslantaş’ın 1-2 maç dışında kadroya girememesi, Serdar Gürler’in sık sakatlığı ve Aydın Karabulut’un istikrarsız görüntüsü, başkan Cavcav’ın baştan tepkisini çeken gelişmeler olmuştu.

 İbrahim Üzülmez ile sözleşme imzalandıktan sonra ise yeni dönem transferleri konusunda, ikili arasında yaşanan fikir ayrılığı derinleşmiş, Üzülmez’in, Milinkoviç’i istemediği ve takımda tutulması konusunda ısrarcı olduğu Campos için gerekli adımların atılmamasına serzenişte bulunduğu iddiası, yeni gerilimin temellerini atmıştı. Milinkoviç transferi kadar, bu transferde rol oynayan menajer de tartışmanın odağında kalmıştı.

 Devre arasında takıma yeniden dönen ve kısa süre önce Karabük’e giden Hakan Aslantaş için teknik ekibin, takımda tutulması yönünde talepte bulunması, Beştepe cephesinde bardağı taşıran son gelişme oldu. Yönetim kanadı, ‘Hiç görev verilmeyen oyuncu neden takımda tutulmak’ isteniyor diyerek tepkisini ortaya koydu. Hakan Aslantaş’ın yanı sıra, sözleşmesi uzatılan Aydın Karabulut ve Serdar Gürler ile birlikte, sezon başında Gençlerbirliği ile idmana çıkan ancak daha sonra Hacettepe’ye dönen Çağrı Bülbül’ün, menajerinin aynı isim olması, tartışmayı farklı bir boyuta getirdi. Başkanın bu duruma büyük tepki gösterdiği ileri sürüldü. Krizin rafa kaldırılıp, geri adım atılmasında, yeni bir tazminat ile karşı karşıya kalınması riskinin belirmesinin rolü olduğu belirtildi.