ANKARA - Elmadağ Belediye Başkanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Ankara Siteler Müdürlüğü kısacası KOSGEB arasında yapılan protokolle, Belediye Eğitim salonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Semineri başlatılmış olup, 90 kursiyer 10’ar günlük eğitimi başarı ile tamamladılar.

30 kursiyer, belgelerini Başkan’dan hayır dualarıyla almanın gururunu yaşadılar

Elmadağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk eğitim döneminde yer alan, KOSGEB tarafından belgeleri onaylanan 30 kursiyerin belgelerini bizzat takdim eden ve tebrik eden Başkan Gazi Şahin;" Bu eğitimin amacı; vatandaşlarımızın girişimciliğini geliştirilmesini teminen, Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmeleri sağlamaktır".dedi.

Yeni Girişimci Desteğini almaya hak kazandılar

Başkan Şahin; "Bu 10 ‘ar günlük Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayarak"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım belgesi" alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB Mevzuatı çerçevesinde "Yeni Girişimci Desteği"ne başvurma hakkı kazanarak, KOSGEB tarafından verilen kredi ve hibeden faydalanacaklardır."dedi. Girişimci Desteği ile İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız bölgemizde istihdama katkıları olacaktır. Bu Eğitimin sizlere ve bölgemize hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim."dedi.

Editör: TE Bilisim