Haber Merkezi - İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'nde idari gözetim altında bulunan Ramin Saeidi isimli yabancının kötü muameleye maruz kaldığı ve açlık grevinde olduğu iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Kamerun’da TİKA’dan kadınlara destek Kamerun’da TİKA’dan kadınlara destek

Öte yandan, Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesapları tarafından söz konusu iddiaların yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği kaydedildi. 

Bahsi geçen yabancıyla ilgili tüm süreçlerin kanuna uygun olarak yürütüldüğü vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Bahse konu paylaşımlarda adı geçen Ramin Saeidi isimli yabancının, kötü muameleye maruz kaldığı ve açlık grevinde olduğu iddiaları, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Geri gönderme merkezleri, düzenli olarak denetlenmekte ve 7/24 esasına göre sürekli kameralarla kayıt altına alınarak izlenmektedir. Söz konusu yabancıyla ilgili tüm süreçler, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na uygun olarak yürütülmekte ve detaylı olarak tutanak altına alınmaktadır. Bunun yanı sıra ilgili yabancının, sınır dışı kararına karşı açtığı dava süreci devam etmektedir. 6458 sayılı Kanunun 4'üncü maddesi uyarınca hiçbir yabancı, işkence göreceği, ölüm cezasına çarptırılacağı ülkeye sınır dışı edilmemektedir."

Editör: Haber Merkezi