TBMM  - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terörün sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, "PKK'nın bu silahlı eylemleriyle hiçbir sonuç alamayacağı ortadadır. Biz elbette Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sıkıntıların ve taleplerin farkındayız. Ama bunların her birinin yolu, Meclis içinde konuşarak çözümden geçer" dedi.

Gök, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan asker ve polislerin aileleriyle grup yönetim salonunda bir araya geldi.

Toplantının başında söz alan aileler, çocuklarının ve eşlerinin kaçırılmasından duydukları üzüntü ve yaşadıkları mağduriyeti aktardı.

PKK tarafından 94 gün önce kaçırılan astsubay Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, çocuklarının kurtarılması için yardım talep ettiklerini söyledi. Herkesten empati yapmalarını isteyen Özbey, "Çocuklarınız bir saat eve geç gelse ne yaparsınız? Bunu siyasi malzeme olarak kullanmayın çünkü içinde insan var. Lütfen bize yardım edin. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ya kendimizi yakacağız ya da bir yerden atacağız. Vicdanınız varsa yardım edin" diye konuştu.

Asker Müslüm Altıntaş'ın babası Şevket Altıntaş da artık "laf cambazlığı" ile karşılanmak istemediğini, evlatlarının evine dönmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaptı. Solunum güçlüğü yaşayan Altıntaş, konuşmakta güçlük çekince Gök, "Lütfen sakin olun. Elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Altıntaş ise "Bana 'Sakin olun' demeyin. Bu benim evladım, sizin evladınız değil. Artık gücüm kalmadı" diye karşılık verdi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU

Polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak ise 5 aydır eşinden haber alamadığını belirterek, gözyaşları içinde, "Her gün 'bugün gelecek' diye bekledim. Eğer bu kadar uzun süreceğini bilseydim, peşine gider dağı taşı delerdim. Onlar bu ülkenin polisi, askeri. Ne olur duyarlılık gösterilsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek istediğini ifade eden Yabalak, "Gitmeyeceğiz. Bu Meclis'in önünde bekleyeceğiz. Eşimi almadan gitmeyeceğim" dedi.

"TÜM TÜRKİYE BU GÖZYAŞLARINI DUYMALIDIR"

CHP Grup Başkanvekili Gök, ailelerin haklı bir isyan içinde olduğunu, bir baba olarak yaşadıkları acıyı çok iyi anladığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de yaşanan bu terör ortamında, Türkiye'nin iç güvenliğinin sağlanmasının ötesinde güvenlik güçlerimizin de güvenliğinin artık sorun olduğu bir dönemden ne yazık ki geçiyoruz. Türkiye'nin bir an önce bu ortamdan kurtulması, barış ikliminin sağlanması, anne babaların evlatlarının yolunu gözlemediği bir ortama kavuşması lazım. Özgür ve barış dolu bir Türkiye özleminde biz CHP olarak bu sorunun ne denli ağır olduğunu bilerek, sorumlu hareket ediyoruz. Türkiye'de terörün sona erdirilmesi açısından da elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Burada gözyaşları içindeki anne baba ve eşlerin talepleri herkes tarafından duyulmalıdır. Tüm Türkiye bu gözyaşlarını duymalıdır. Başta ülkeyi yönetenler bu gözyaşlarına kayıtsız kalmamalıdır."