12.’si gerçekleşen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Ayşedeniz Gökçin’in Antik Taş Ocağında vereceği, "Nirvana ve Pink Floyd'dan virtüöz piyano için seçmeler" adlı konserle bu akşam son buluyor.

Gümüşlük, bu yıl 5 haftalık bir döneme yayılan 12 unutulmaz konser, 6 masterclass konseri ve Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nı da içeren dopdolu bir programla klasik müziğin Bodrum’da odak noktası haline geldi. 10 bin civarında izleyiciyi dünyanın en değerli müzisyenleri ile bir araya getiren 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin sahnesinde bu yıl son konserde sahne alacak olan Ayşedeniz Gökçin, izleyicinin karşısına çok farklı ve bir o kadar da ilginç bir repertuarla çıkacak.

9 yaşında başlayan kariyer

Eastman School of Music’te lisansını, Royal Academy of Music’te ise yüksek lisansını yeni tamamlayan Ayşedeniz Gökçin, ilk konçerto icrasını 9 yaşında Gordion Oda Orkestrası eşliğinde J.S Bach’ın 5. Klavye Konçertosu ile yaptı. O zamandan beri dünya üzerinde birçok orkestraya solist oldu, solo resitaller verdi, üstünde çalıştığı projelerin kayıtlarını yaptı ve çeşitli sivil toplum örgütlerine yardım amaçlı konserler verdi. Yurtdışı konserleri içinde Moskova’da Kremlin Sarayı ve Christ The Saviour Katedrali; Verbier’de L’Eglise; Londra’da Duke’s Hall, Steinway Hall ve Kings Place; Kiev’de Acık Hava Tiyatrosu ve Lysenko Hall; Fort Worth’da PepsiCo Hall; Rochester’da Kilbourn Hall; Aspen’de Harris Hall; Santa Barbara’da Lehmann Hall ve Kuzey Kıbrıs’ta Bellapais Antik Manastırında çaldı. Yurtiçinde İstanbul ve Ankara Müzik Festivalleri de olmak üzere önemli sanat etkinliklerinde sahne aldı. iTunes’da çıkan Pink Floyd aranjmanları ile büyük ilgi topladı, Pink Floyd’un kendi Facebook sayfasında iki kere yer aldı, albümdeki eserleri California "Wavelength" Festivali, Sofya "Piano Extravaganza" Festivali ve Chacabuco "El Cine Espanol"da çaldı. Şu anda bu program ile çeşitli ülkelerde konserler veriyor ve aynı zamanda da Classical Nirvana albümü üzerinde çalışıyor.

Pink Floyd ve Nirvanalı gece

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin büyülü ortamı masalsı bir konsere hazırlanıyor. Genç piyanist Ayşedeniz Gökçin festival sahnesine Pink Floyd aranjmanlarıyla çıkacak. Sanatçı ilk olarak Roger Water imzası taşıyan "Welcome to the Machine" adlı parçanın düzenlemesiyle sahnede yerini alacak. Gökçin, ardından yine Roger Waters imzalı "Set the controls for the heart of the sun" adlı unutulmaz eseri seslendirecek. Daha sonra "Lisztified": Fantasia quasi sonata adlı seslendirecek olan sanatçı, bu eserden sonra üç Roger Waters düzenlemesiyle konsere devam edecek. İlk olarak "Hey you" ardından David Gilmour’un da imzasının yer aldığı "Wish you were here" ve son olarak "Another brick in the wall".

Konserin ikinci yarısı "Hallucination" başlığı altında çalınacak 3 eserle başlayacak. Bu bölümde Ayşedeniz Gökçin kendi imzasını taşıyan 2 eser seslendirecek. İlk olarak "Hymn" ve ardından "Chorale". Bu bölümde üçüncü eser ise "Smells like teen Spirit" olacak. Unutulmaz parça Kurt Cobain imzasını taşıyor. Gecenin son üç eseri ise Nirvana’nın yine unutulmaz üç eserini kapsıyor olacak. Bu üç eser de Rock müzik tarihinin efsaneleşmiş isimlerinden Kurt Cobain’e ait. Sırasıyla; "Rape me", "In bloom" ve "Heart shaped box".