12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünya çapında başarılarıyla tanıdığımız, 5 kıtada konserler veren Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay konseriyle bu akşam Antik Taş Ocağında devam edecek.

Denizbank ana sponsorluğunda devam festivalin sonuna yaklaşılırken klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konser, "Yıldızlara Serenat" adını taşıyor. Uluslararası müzik kariyeri boyunca Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada, 68 ülkede konserler veren virtüöz piyanistimiz Gülsin Onay, dünyadaki belli başlı tüm seçkin konser salonları ve müzik merkezlerinde dinleyiciyle buluştu.

Tüm dünya ondan övgüyle bahsediyor

Almanya’nın önde gelen yayın organlarından Göttinger Tageblatt’ın, "Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor", şeklinde bahsettiği piyanistimiz Gülsin Onay, çaldığı en basit esere bile kendi yorumunu yumuşak tuşeleriyle verebilen istisnai bir müzisyen olarak dünya çapında övgü topluyor.

Dünyaca ünlü müzik eleştirmeni Peter Cosse ise Gülsin Onay’ı şu kelimelerle ifade ediyor; "Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist."

Göz kamaştıran bir kariyer

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin yaratıcılarından olan ve aynı zamanda sanat danışmanlığını da yapan Piyanist Gülsin Onay, göz kamaştıran kariyeri boyunca Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almakta. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstanbul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismi olarak dikkat çekiyor.

"Ay ışığı sonatını" seslendirecek

Festival sahnesinde sanatseverlerle buluşacak olan Gülsin Onay, gecenin ilk yarısında Ludvig van Beethoven’ın 3 eserini seslendirecek. Sanatçımız, ilk olarak bestecinin "32 Çeşitlemeler, WoO 80" adlı eseriyle izleyicinin karşısına çıkacak. Ardından "Andante Favori, WoO 57" adlı eseri seslendirecek olan Gülsin Onay gecenin ilk yarısını "Moonlight Sonat" ile sonlandıracak. Gecenin ikinci yarısında "Yıldızlara Serenat", Claude Debussy’nin üç eseriyle devam edecek. Sanatçımız, sırasıyla "Masques", "Ballade" ve "Danse" isimli eserleri yorumlayacak. Gülsin Onay, gecenin sonunda César Franck’dan, "Prelude" ve "Choral et Fugue" isimli eserleri seslendirecek.