Gümüşlük Festival Akademisi yaz kampında dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’ın eğitmenliğinde düzenlenen piyano masterclassına katılan genç yetenekler sertifikalarını aldı.

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde bu yıl 10.’su gerçekleştirilen GFA masterclasslarının son konseri, festival merkezinde düzenlendi. 4. dönem piyano masterclassına katılan 7 genç yetenek Gülsin Onay himayesinde verdikleri konserin ardından sertifikalarını sanatçının elinden aldılar.

2006 yılından beri sürdürülen yaz müzik okuluna bugüne kadar yurt içinden ve yurt dışından 500 civarında genç yetenek katıldı ve sertifika sahibi oldu. Gülsin Onay, Martin Roscoe, Anika Vavic ve Vyacheslav Gryaznov’un eğitmenliğinde 16 Temmuz – 04 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen piyano masterclassının son konserinde genç yetenekler, Chopin, Bach, Bartok, Scarlatti gibi bestecilerin eserlerini seslendirdiler.

Konser sonrasında Piyanist Gülsin Onay, bir konuşma yaparak, genç piyanistleri tebrik etti, Onay "Çocuklarımız çok yetenekli, onlar için çok önemli bir deneyim oldu. Farklı ekollerden, çok önemli piyanistlerden kurslar aldılar, kazandıkları tecrübe ve bilgi çok değerli, çok güzel bir gelecek bekliyor onları, yolları açık olsun" dedi. Gülsin Onay konuşmasının ardından genç piyanistlere sertifikalarını verdi.

Editör: TE Bilisim