Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, kendisinin de kurucusu olduğu festivalin 12. yılında seyircisinin önünde unutulmaz bir konser verdi.

Gümüşlük Antik Taş Ocağı, bir virtüöz  Gülsin Onay'ı  misafir etti. Onay devam eden 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin sahnesinde Beethoven, Saygun, Chopin, Debussy ve Franck’ın eserlerini seslendirdi.

Festivalin başından beri klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği "Yıldızlara Serenat" adını taşıyan konseri izlemeye gelen bin civarındaki izleyicinin karşısında iki saati aşkın bir süre kalan Gülsin Onay, konser sonunda ayakta alkışlandı. 5 kıta ve 68 ülkede en seçkin müzik merkezlerinde dünyanın en önde gelen şef ve orkestraları ile sahneye çıkan Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın Gümüşlük’te yıldızların altında verdiği konser, Antik Taş Ocağı’nın büyülü atmosferiyle de birleşince hafızalardan silinmeyecek bir konsere dönüştü.

İlk eser şehitler için çalındı

Konser öncesinde konuşma yapan Gülsin Onay, gündemdeki terör eylemlerine değinerek, "Yine kalbimiz kan ağlıyor, önceden de dediğimiz gibi teröre karşı en güzel cevap sanattır. Bu gecenin ilk eseri olan "Ayışığı Sonatı"nı şehitlerimize adamak istiyorum" dedi.

Gülsin Onay’ın, "Yıldızlara Serenat" başlığı altında topladığı seçki iki bölümden oluşuyordu. Sanatçı, programın ilk yarısına şehitlere adadığı Ludvig van Beethoven’ın "Ayışığı Sonatı do diyez minör Op.27 no.2" adlı eserle başladı. Bu eser, "Adagio sostenuto", "Allegretto" ve "Presto agitato" adlı 3 bölümden oluşuyordu. Gümüşlük’te yıldızlarla dolu bir gecede gerçekleşen konserde Gülsin Onay, daha sonra Ahmed Adnan Saygun’un, "Sonatin Op.15" adlı eserinden "Allegro", "Adagio, con moto" ve "Horon (Prestissimo)" isimli bölümleri seslendirdi. Gecenin ilk yarısını Piyanist Gülsin Onay, F. Chopin’in, "Ballad no.3 la bemol majör Op.47" adlı eseriyle bitirdi. Programın ikinci yarısı "Claude Debussy’nin üç eseriyle devam etti. Devlet sanatçısı Gülsin Onay, bestecinin ilk olarak "Masques", ardından "Ballade" ve son olarak "Danse" isimli eserlerini yorumladı. Gülsin Onay, gecenin sonunda César Franck’ın, "Prelude" ve "Choral et Fugue" isimli eserlerini seslendirerek programını bitirdi. Ancak coşkulu seyirci, Onay’ı alkışlarla sahneye davet edince, sanatçı tekrar sahneye gelerek F. Chopin’in "Nocturne" adlı eserini seslendirerek bis yaptı.

Gülsin Onay, geceyi bir sürprizle sonlandırdı. Sanatçı, Gümüşlük Festival Akademisi öğrencilerinden 12 yaşındaki Tuna Bilgin’i sahneye davet etti. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Tuna Bilgin, festival sahnesinde Claude Debussy’nin, "Claire de Luna" adlı eserini ustalıkla seslendirerek alkış aldı.

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 8 Ağustos Cumartesi akşamı Ayşedeniz Gökçin’in "Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler" başlıklı konseriyle son bulacak.

Editör: TE Bilisim