VALİ BEYİN İMZASI

Ömrü spora hizmet etmekle geçen, atletizm yaptığı dönemlerde “Uçan Teğmen” olarak [caption id="attachment_195019" align="alignright" width="640"] Ankara Valisi Vahip Şahin[/caption] tanınan, eski Federasyon Başkanı, Genel Müdürlükten sonra, Bakanlık koltuğunda oturan Yücel Seçkiner ile gazeteci kardeşim Erol Yaşar’ın vefatı nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu iki unutulmaz isim için Belediye Meclisi’nden çıkardığı kararla, Çukurambar’daki 2 caddeye isimleri verildi. Sonunda... Belediye Meclisi’nden çoğunlukla çıkan kararla [caption id="attachment_195021" align="alignright" width="660"] Erol Yaşar Türkalp[/caption] Yücel Seçkiner ve Erol Yaşar isimleri verilen caddede yaşayacaktı. Buraya kadar herşey güzel. Ama... Belediye Meclisi’nin kararı, Valiliğin onayından bir türlü geçmedi. Böylece iki isim hakkında alınan kararda, aradan geçen 6 aylık dönemde, boşlukta kaldı. Bu konuda bilgisi olmadığını zannettiğim Ankara [caption id="attachment_195020" align="alignright" width="700"] Yücel Seçkiner[/caption] Valisi sayın Vahip Şahin’in imzalanmak için önüne konulmayan kararı daha fazla bekletmeyeceğini zannediyorum. Şimdi buradan haykırarak, Bayburtlu olan ve 2 yıldan bu yana Valilik koltuğunda oturan sayın Valimize seslenmek istiyorum. Zira... Ortaya konulan “Vefa”nın adı, artık “Cefa”ya dönmek üzere. Onun için sayın Vali’nin bir imzasını bekleyen bu kararın daha fazla sürümcemede kalmamasını dilerim.

Hüseyin Kırcalı’da gitti

Spor basınının usta foto muhabirlerinden birisini daha kaybettik. Merhumlar Mahmut Küçük, Rafet Hüner, Yaşar Uçar, Atılay Kayaoğlu ve İlyas Namoğlu kuşağının, Milliyet gazetesinin göz bebeği foto muhabiri Hüseyin Kırcalı’yı da sonsuzluğa uğurladık. 79 yaşına sığan hayatında birçok başarıya spor foto muhabiri olarak imza atan Hüseyin abi, doğduğu Urfa’da gözlerini kapattı. Mütevazi kişiliği ile görünen merhum meslektaşımın vefat ettiğini duyunca, yüreğinden bir parçanın daha koptuğunu gördüm. Lisan bilmemesine rağmen gittiği ülkenin insanları ile anlaşan, emekli olduktan sonra, İstanbul gibi bir şehirde yaşamayı elinin tersi ile itip, hayranı olduğu Urfa’ya yerleşmişti. Ve orada toprağa verildi Mekanı cennet olsun..

A.gücü’nün sağlam dişini çeken doktor

Rizespor önünde çok kötü bir hakem yönetimi göstererek, esas mesleği diş hekimliği olan, herkes tarafından “kart gösterme özürlü” diye tanınan, babadan gelme hakemlik yapan Abdülkadir Bitigen adeta Ankaragücü’nün deplasmandaki 5-3’lük yenilgisine çanak tuttu. Bitigen, 21 Eylül 2019’da da Fenerbahçe maçında da ortaya çıktı ve Ankaragücü’nün yenilmesi için herşeyi yaptı. Maçın başlarında 2-0 galip duruma geçen Ankaragücü’nün el frenini çeken diş doktoru ve eski hakem Galip Bitigen’in oğlu, 12 Şubat 1983 Kayseri doğumlu hakem Abdülkadir Bitigen, 45+3’de Alper için yarattığı kırmızı karttan sonra, Başkent takımını göz göre göre saha içinde doğradı.

Uluslararasında yeni başkanımız var

Her zaman söylerim, uluslararası Federasyonlarda bizden birisinin bulunmasını çok isterim. Hele hele o kuruluşun Başkanı bizden birisi seçilirse, bu işin keyfi daha başka olur.Buna son örnek Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanımız Arif Ümit Uztürk oldu. Seçime, tek aday olarak giren Arif Ümit Uztürk, 2024 yılına kadar Uluslararasu Ampute Federasyonu Başkanı olarak 4 yıl süre ile görevde kalacak. Öyle ise, tebriklerim Arif Başkan’a...

Unutulmayanlar- YAVUZ ŞAP

1961 yılında dünyaya gelen ünlü engelli maratoncumuz 30 yıllık sporculuk hayatında birçok başarıya imza attı. 3 yaşında iken geçirdiği çocuk felci ile engelli kalan Yavuz Şap 30 yıllık spor yaşantısında girdiği maraton yarışlarını derece ile bitirdi. 21 bin kişinin katıldığı Amsterdam maratonunda birincilik elde etii. Bugüne kadar 5 kıtada 100'den fazla maratona katılan engelli atletimiz spor yaşantısını sürdürüyor.

Doğru söze ne denir?

Vefalı insan; Birçok zararını görse de, bir iyiliğini unutmaz. Nankör insan; Bir tek zararını görse de bütün iyiliklerini unutur.