"Emeğe Saygı" temasıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Hak-İş Kısa Film Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

ANKARA - Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı. Törende konuşan Başkan Mustafa Ak, 40 yıldır hak ve emek için mücadele veren Hak-İş’i, sosyal sorumluluk anlayışı gereği böyle güzel ve anlamlı etkinliklere de imza attığı için kutlayarak "Biz de Keçiören Belediyesi olarak sanat yoluyla insanların gelişimine katkı sağlamak adına yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Hak-İş bu yarışmayla sanata ve sanatçıya değer verdiğini gösterirken, aynı zamanda işçi kardeşlerimizi de sanata yönlendiriyor. Yarışmaya katılan tüm emekçi kardeşlerimi, derece alsın veya almasın cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

EMEK, SANAT VE KÜLTÜRDEN AYRILAMAZ

İlk kısa film yarışmasını 2012 yılında yaptıklarını hatırlatan Hak-İş Genel Başkanı Arslan da, sendikal mücadelede bilinen kalıpların dışına çıkılması gerektiğini belirterek "Sendikal çalışmalarımıza sanat ve kültür boyutu katmamız gerekiyor. Sinema, tiyatro gibi bütün kültür dallarının temelinde insan ve emek var. Bu anlamda emek sanat ve kültürden ayrılamaz" diye konuştu. Arslan, bu yarışmayla gençleri ve sendika üyelerini sinemaya teşvik etmeyi amaçladıklarını da dile getirerek, "Bu alandaki çalışmalarımıza destek veren ve sinema dostu olan Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum" dedi. Konfederasyon olarak kendilerinin de kısa film yarışması düzenlediklerini kaydeden Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise, bu yıl ikincisi yapılan yarışmanın temasının "örgütlenme" olduğunu ifade etti.

HAYALLER ENGEL TANIMAZ

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken, sinemaya emeği geçen sanatçılar Anta Taros, Ulvi Alacakaptan, Deniz Gökçer, Nilüfer Aydan, Devlet Devrim, Ferdi Merter Fosforoğlu ile Film-San Vakfı Müdürü Uğur Kıvanç Terzioğlu'na plaket takdim edildi. Yarışmada "Hayaller Engel Tanımaz" adlı kısa filmiyle jüri özel ödülünü kazanan Recep Dere, ödülünü Başkan Mustafa Ak’ın elinden aldı.

Filmini ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür eden Dere, "Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a vizyoner çalışmaları ile bizlere öncülük ettiği için minnettarım. Desteği ile her zaman yanımızda olan Mustafa Ak’ın elinden ödül almaktan da büyük onur duyuyorum" diye konuştu. Program toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim