Haber Merkezi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinde 20 yeni anlaşma imzalayacaklarını vurgulayarak, ''Biz Irak-Türkiye ilişkilerinin bölgemizde önemli bir örneklik teşkil edeceğine inanıyoruz. Bölgemizin özellikle Irak’ın iç karışıklarla anılmasını istemiyoruz. Onun için ekonomik kalkınmanın, siyasal istikrarın esas olmasını temenni ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Merzuk ile bakanlığın İstanbul temsilciliğinde bir araya geldi. Söz konusu görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Irak'a yapacağı ziyarete ilişkin bilgi veren Fidan, şöyle konuştu:

''Bizim amacımız bölgesel istikrarın, refahın ve kalkınmanın mümkün olduğu bir ilişki trafiği içerisinde bulunmak, ilişkilerimize bu şekilde kurumsallaşma getirmek, bölgede düzenin ve refahın gelişmesi için elimizden geleni yapmak. Cumhurbaşkanımızın ziyareti esnasında 20’den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatları tamamlamış durumdayız. Seyahat iki ayaklı olacak, Bağdat ve Erbil ayağı var. Bağdat’ta Cumhurbaşkanımız hükümet başkanı ile bir araya gelip bir çalışma toplantısı yemeği olacak. Daha sonra anlaşmalar imzalanacak. Kendisi ayrıca Irak Cumhurbaşkanı ile bir araya gelecek. Irak, büyük potansiyeli ve imkanlara sahip olmasına rağmen temel hizmetlerin halka ulaştırılması konusunda büyük sıkıntılar yaşamakta. Mevcut hükümetin farkındalık geliştirdiğini görüyoruz."

ABD'den İsrail'e 'Refah' ambargosu: Sevkiyatı durdurdu ABD'den İsrail'e 'Refah' ambargosu: Sevkiyatı durdurdu

Editör: Haber Merkezi