ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, eski büfeleri, yepyeni görünümdeki modern büfelerle değiştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, turuncu, beyaz ve bordo renkli görüntüsü, geniş iç hacmiyle beğeni kazanan büfelerin 50 adedi, Başkent’in en çok satış yapılan bölgelerindeki eski büfelerle değiştirildi.

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, büfecilerden ve Ankaralı tüketicilerden gelen istekler doğrultusunda yeniden projelendirilen satış büfelerinin, yeni dizaynıyla hem büfeciler hem de Ankaralılar tarafından çok beğenildiğini söyledi.

DAHA GENİŞ HACİMLİ…

Eski büfelere kıyasla daha geniş olan yeni büfelerin, ürün teşhir bölmeleri, ses ve ısı yalıtımı, elektrik tesisatı ve geniş görüş açısıyla ürünlerin sergilenmesinde daha büyük imkan sunduğunu kaydeden Ali İlkbahar, "Yeni büfelerde ağırlıklı olarak beyaz renk hakim. Büfenin ön cephesi turuncu ve bordo renklerden oluşuyor. Onlarca tasarım arasından seçilen yeni büfelerin yan bölümleri ile arka bölümünde, Fabrikamızın ürünleri için hazırlatılan reklam çalışmalarımızın yerleştirileceği özel alanlar bulunuyor" dedi.

MKE’YE VERİLMESİ ŞARTIYLA…

50 adet büfenin yenileriyle değiştirildiğini, çalışmanın devam edeceğini anlatan Genel Müdür İlkbahar, "Öncelikle en çok satış yapılan bölgelerdeki büfelerimizi değiştiriyoruz. Çok eskimiş, kullanılamayacak durumda olan büfelerimizi de resmi kurum ve kuruluşlara (okul, hastane vb.), büfenin hurdaya ayrılmasının ardından Makine Kimya Enstitüsü’ne verilmesi şartıyla teslim ediyoruz" diye konuştu.

Ankara’nın dört bir yanında 420 adet ekmek satış büfesi bulunduğunu ifade eden İlkbahar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların yanı sıra fabrika önü, Kamu Pazarı, Dışkapı Halk Kafe, Dışkapı İşçi Lokali, Çamlıdere Gönülhane, Büyükşehir Belediyesi satış yeri ve Halk Ekmek Atlantis Halk Kafe gibi 7 adet satış mağazalarımız faaliyetlerini devam ettirmektedir. Ankaralı tüketicilerin yoğun talepleri üzerine, 2016’da bu sayıyı 20 adede kadar çıkarmayı planlıyoruz. Her ilçeye en az bir satış mağazası açarak, Ankaralılar için hizmete devam etmeyi planlıyoruz."