ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, siyasetin malzemesinin "insan" olduğuna vurgu yaparak, "Siyasetin ana malzemesi insandır. İçinde insan ve halk olmayan bir siyaset başarılı olamaz. Siyaset halk için halkın içinden gelmiş insanlarla yapılır. Halktan kopuk siyasilerin halka verecekleri bir şey olamaz" diye konuştu.

"Halk diye yola çıkanların yolu açık olsun"

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle’nin siyasetçileri, partililer, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve CHP il ve ilçe yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Yaşar, "Demokraside herkes fikrini söyleyebilmelidir. Sandığa gittiğiniz zaman Allah ile vicdanınız baş başasınız" diyerek, "Oy kullanırken doğru ile yanlışı ayırmak sizin vicdanınıza kalmış. Ben doğru yapıyorsam bana sahip çıkacaksınız, başka biri doğru yapıyorsa ona sahip çıkacaksınız. Bunu yaptığınız gün demokrasimiz güçlenecek. ‘Ben söylerim seçimden sonra arkama bakmam’ diyen siyasetçileri temizleyeceksiniz. Siyaset ve siyaset kurumu kutsal bir görevdir. Halka hizmet etmek Hakka hizmet etmektir. Halktan olmayan siyasetçilerin bu ülkeye verecekleri hiçbir şey yoktur. Halk için hizmet yoluna çıkan herkesin yolu açık olsun" dedi.

"Ben Başkan Yaşar’ın talebesiyim"

Toplantıda işadamı Uğur Öcal da 1 Kasım’da yeniden yapılacak olan genel seçimlerde milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. Başkan Yaşar’ı her konuda kendine örnek aldığına vurgu yapan aday adayı Öcal, "Cumhuriyetimizin değerleri bilgisiz, liyakatsiz kadrolarca yok ediliyor. Benim sosyal ve siyasi hayatımda 3 kişi var. İkisi hakkın rahmetine kavuştu. Biri Mustafa Yeşil, biri Abdurrahman Oğultürk, ama en önemlisi Fethi Yaşar’dır. Ben Yaşar’dan halkçılığı öğrendim, halktan olmayı öğrendim, halka dokunmayı öğrendim. Kimseyi ayırt etmeden ötekileştirmeden hizmet etmiştir. Onun için ben onun talebesiyim" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim