Naz Akman / Ankara

Tohumluk Vakfı, Hatay deprem bölgesinde ekonomik ve kırsal kalkınmaya öncü ve yardımcı olmak amacıyla “Dijital Tohumlar Filizleniyor” projesini hayata geçiriyor. Dezavantajlı konumdaki deprem bölgesinde bulunan küçük üreticilerin dijital ekonominin parçası olmalarını sağlayarak bölge ekonomisinin canlanmasına destek olmayı hedefleyen proje köylüyle şehirli, kırsalla kent, gelenekle gelecek arasında köprüler kuracak. Projenin ayrıntıları, yol haritası, zaman çizelgesi, bütçe ve paydaşlık planlamaları tanıtıldı. 

Kadınların ekonomik güçlenmesine katkı

Yerel üreticilerin ve küçük işletmelerin kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine katkıda bulunarak toplumsal kalkınmaya destek olmayı hedefleyen proje ayrıca kadın girişimcilerin becerilerini ve el emeklerini katma değerli bir ürüne dönüştürmelerine dijital dünyada varlık göstererek gelir elde etmelerine imkan sunarak kadınların ekonomik güçlenmelerine de imkan sağlayacak. 

Gelenekle teknolojisinin buluşması 

Proje, kırsalda el emeği ürünleriyle geçimini sağlayan aile işletmeleri ve kadın kooperatifleri ile orta ölçekli tarım üreticilerine ulaşmayı hedefliyor. Projede Hatay bölgesinde deprem felaketi nedeniyle dezavantajlı duruma gelen üreticilere ekonomik güç kazandırılacak.

Image 123650291(1 D A S D A S D A S D A S)

 
Üretim, Satış, Pazarlama ve İhracat

Projede dijital dünyada varlık göstererek ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak, ürünlerini daha büyük bir pazarla buluşturmak, kendi markalarını kurmak ve markalaşmak isteyen üreticileri desteklemek de hedefleniyor, bu işletmecilikte mentorlük eğitimleri verilecek. Coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası pazara sunulması ve kazandırılması konusunda da destekler sağlanacak. 
Vakıf gönüllüleri tarafından oluşturulan “Mentör” kadrosu bölge üreticilerinden oluşan “Filizler” kadrosuna girişimcilik yolculuğu boyunca, sahada ve çevrimiçi buluşmalarla rehberlik edecek. Bu sayede yerel üretici, küçük işletme ve kooperatiflerin, sürdürülebilir bir şekilde büyümelerine katkıda bulunmak için ihtiyaç duydukları dijital yetkinlikleri eğitim ve mentörlüklerle geliştirmeleri hedeflenecek.

Burdur'da bir kişiyi yaralayıp cüzdanını gasbeden zanlı tutuklandı Burdur'da bir kişiyi yaralayıp cüzdanını gasbeden zanlı tutuklandı

Ayhan, “İyilikte buluşmak birlikte de buluşmaktır” 

Projenin açılış konuşmasını yapan Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, sivil toplumun dayanışma önemine değinerek, “Sivil toplum kuruluşları toplumun her bir bireyinin sivil iradesini özgürce gönlüce paylaşma ve çoğalma arzusu ile yine topumun bekası için kullandığı mecralardır. Gönüllülük prensibiyle yapılan çalışmaların tamamı ortak sağduyunun hizmetine sunulur. Ve o çalışmaların toplumda değişim, dönüşüm ve fark yaratması istenir. Alma verme dengesi kurulur ve herkes birbirinden öğrenir birbirinden beslenir. Bu öyle hassas bir dengedir ki sevgisi biraz az, ilgisi bir doz düşük, samimiyeti bir nebze sönük olsa ayarı bozulur kıymeti yok olur. Sevgiyle saygıyla hoşgörüyle aşkla kurulan bağlar ise yıkılmaz denen duvarları yıkar aşılmaz denen yolları aşar açılmaz denen kapıları ardına kadar açar, işte o vakit güneş doğudan doğar herkes için batıdan batar. Kimse kimseden daha erken doğmaz daha geç ölmez. Bu idrak alan ile verenin değil, bütünün kutsal çeşmesinden birlikte içenlerden ötürüdür: iyilikte buluşmak birlikte de buluşmaktır. Bizler Tohumluk Vakfı’nın temiz kalpli gönüllüleri bu idrak yolunda omuz omuza yürürken önümüzdeki taşları temizleyen ve çalışmalarımıza el veren başta kardeş sivil toplum kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlere, kamu görevlilerine, basın emekçilerine ve bağışçı gönüllülerimize teşekkür ederiz” dedi. 

Muhabir: Naz Akman