ANKARA - Ankara'da yılın en soğuk günlerinin yaşandığı bugünlerde, ASKİ, önümüzdeki 3 gün boyunca eksi 16 derecelere kadar düşecek hava sıcaklıkları nedeniyle, aboneleri, su sayaçlarını donmaya karşı korumaları konusunda uyardı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, "Pazar, Pazartesi ve Salı geceleri hava sıcaklığı eksi 17 dereceye kadar düşecek. Gündüzleri en yüksek sıcaklıklar bile eksi 6-7 derece olacak. Bu nedenle sayaçlar ve açıkta kalan su borularını, donmaya karşı mutlaka cam yünü, boru kılıfı gibi maddelerle kapatmak gerekir" diye konuştu.

Genel Müdür İrfan Kaya, daha önce de yapılan uyarılara rağmen son haftalarda yaşanan soğuk havalarda 600'ün üstünde su sayacının, donma soncu arızalandığını bildirdi.

Bazı abonelerin, donan sayaçların altında ateş yakarak veya sıcak su dökerek açmaya çalıştıklarına, ancak bu metotların yanlış olduğuna işaret eden Kaya, "ASKİ olarak patlayan sayaçlara hemen müdahale ederek değiştiriyoruz" dedi.

İrfan Kaya, abonelerin mağdur olmaması için oluşturulan nöbetçi ekiplerin, 7 gün 24 saat çalışarak donan sayaçları değiştirdiğini söyledi. Kaya, sayacın donması, patlaması veya su akması durumunda derhal vananın kapatılarak, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 306 72 72 numaralı telefonuna başvurulması gerektiğini ve en kısa sürede sorunun çözüleceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim