ANKARA - Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD)’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Hayat İçin Sanat" adını verdiği sergi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği tarafından bu yıl 46’ncısı düzenlenen ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM)’nde gerçekleşen serginin açılışına, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Geleneksel Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği sergi konseptini değiştirerek artan teröre tepki amacıyla siyah tuvaller üzerine eserlerini aktaran sanatçılar, ülkede ve dünyada yaşanan terörü hep birlikte kınadılar.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin bu günlere gelmesinde katkıları olan Çankaya Belediyesi’ne teşekkür eden Dernek Başkanı Mehmet Ali Doğan, canların yitip gitmesine sebep olan terör olaylarını kınamanın yolu olarak duygularını eserlerinde işlediklerini belirtti.

Yaşanan terör olaylarının her kesimde olduğu gibi kendilerinde de derin üzüntüler bıraktığını belirten Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, "Bizler belediye olarak adli tıp önünde çorba dağıtmak değil çocuklara uçurtma dağıtmak istiyoruz. Acıyı resmeden sanatçıların bir daha bu eserleri yapmak zorunda olmadığı günlerde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Sanata ve sanatçılara katkılarından dolayı kurum ve kuruluşlara teşekkür edilirken her sene olduğu gibi bu sene de derneğe üyelikte 30. senesini dolduran üyelere hizmet plaketi verildi.