ANKARA - Törenler sabahın erken saatlerinde Haymana Belediyesi flama arkasında oluşturulan kalabalık bir kortejin Cimcime Sultan Meydanı’ndan Hükümet Meydanı’na yürümesiyle başladı. Hükümet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Hükümet Meydanı’nda Haymana’daki okulların hazırladığı 19 Mayıs gösterileri başladı.

Haymana Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN, Haymana Belediye Başkan Yardımcısı Talip KAPICI, Haymana İlçe Emniyet Müdürü Serdal BİLGİN, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver YURTDAŞ, Haymana İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Soner Çeki Haymana Müftüsü Ahmet DANIŞMAN, Haymana Belediye Meclis Üyesi İrfan KUTSAL, Esnaf Kefaret Kooperatif Başkanı Mehmet KÖSE ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Haymana İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Soner Çeki geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımız için kötü emeller besleyenler olduğunu ifade ederek gençliğin bu konuda dikkatli olmasını ve Ulu Önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini kendisine rehber edinerek düşmanlarımıza fırsat vermemesini belirtti.

19 Mayıs törenleri Haymanalı öğrencilerin okudukları şiir, halk oyunları gösterisi ve Haymana Belediye Spor Taekwondo Kulübünün sporcularını gösterisiyle devam etti. Özellik Haymana BELEDİYE Spor Taekwondocularının gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösterilerin ardından Haymanalı Sanatçı Oğuzhan SARAÇ söylediği türkülerle gençleri ve Haymanalıları coşturdu.
Editör: TE Bilisim