AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: Bu seçimin mağlubu yoktur. Bu seçimin galibi vardır.

Bu seçimin galibi, bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır.

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin mağlubu olmadığını belirterek, "Hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu seçimin galibi vardır. Bu seçimin galibi, bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır, aziz milletimizdir, ülkemizdir, demokrasimizdir ve bu seçimlerin galibi AK Parti kadrolarının millet aşkıdır" dedi.

Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez geldiği İstanbul'da vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Atatürk Havalimanı'nda parti otobüsü üzerinden halka hitap eden Davutoğlu, "İstanbul, bizim kimliğimizin, tarihimizin, medeniyetimizin hülasasıdır. İstanbul, bizim siyasetimizin omurgasıdır. 1 Kasım demokrasi bayramı İstanbullulara mübarek olsun" diye konuştu.

Konya'dan Hazreti Mevlana'dan, Ankara'dan Hacı Bayram-ı Veli'den selam getirdiğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk başkentimiz Konya, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara, şimdi de küresel başkentimiz, cihan devletinin başkenti İstanbul'dayız. Son 1 hafta içinde 3 bayramı birden idrak ettik. Birisi 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşu, istiklalimizin temellerinin atılması. İkincisi 1 Kasım demokrasi bayramı, Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlanması. Bu bayramı bize yaşatan bütün İstanbullulara, bütün vatandaşlarımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerçek bir bayram yaşadık. Üçüncü bayramımız da bugün. Özellikle bugün İstanbul'a gelmek istedim."

Davos dönüşü saat 03.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Atatürk Havalimanı'na geldiği geceyi de hatırladığını dile getiren Davutoğlu, "Hiçbir güç karşısında eğilmedik, eğilmeyiz, eğilmeyeceğiz" dedi.

Bugün, 3 Kasım AK Parti devriminin de yıl dönümü olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"3 Kasım 2002'de Türkiye'de AK yıllar başladı. 1 Kasım 2015'te de önümüzdeki onlarca yıl sürecek bir başka AK yılların başlangıcı oldu. 3 Kasım 2002'de ilk AK devrimi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan selamlarımızı iletiyorum. Biraz önce birlikteydik, onun da selamları var size. Bu coşkuyu o da yaşıyor.

Milletimiz, hamdolsun 3 Kasım 2002'de 1,5 yıllık bir partiye yüzde 34,5 bir oyla o zaman iktidarı, ilk iktidarı vermişti. Sonra oylarımız hep yükseldi. Nice seçimlerden hep başımız dik çıktık. Şimdi 14 yıl sonra tekrar 2011 oranlarına ulaşarak, dünya demokrasi tarihinde böyle bir şey yoktur, 14 yıl iktidardan sonra 13 yıl, tekrar bu sefer yüzde 49,5'la bize millet güvenini gösterdi. Allah'a hamd ediyoruz, hamd makamındayız ve milletimize teşekkür ediyoruz, teşekkür makamındayız."

Seçim gecesi gazetecilerin, oy artışının sebebini kendisine sorduğunu anlatan Davutoğlu, "Dedim ki tek bir sebebi var; samimiyet, samimiyet, samimiyet... Bu 5 ay içinde milletimiz, bu millete, bu ülkeye samimiyetle hizmet iradesine sahip olanlarla, günlük siyaset yapanlar arasındaki farkı gördü. Milletimiz, bu ülkeye aşkla bağlı olanlarla seçim hükümetine dahi bakan vermekten kaçınanları gördü. Aşk, samimiyet, dava deyince akla AK Parti gelir. Dirlik, birlik, kardeşlik  deyince akla AK Parti gelir" diye konuştu.

Hazreti Mevlana'nın huzurunda 1 Kasım'da verdiği sözü, şimdi bütün bu beldelerin manevi mimarı, yüce Peygamberin ev sahibi Ebu Eyyub El Ensari huzurunda da verdiğini dile getiren Davutoğlu, "Biz bu topraklara ancak sevgi tohumları ekmek üzere geliriz. Buradan bir kez daha bütün milletimize sevgimizi, muhabbetimizi ilan ediyorum. Bir kez daha diyorum, bu seçimin mağlubu yoktur. Hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu seçimin galibi vardır. Bu seçimin galibi, bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır, aziz milletimizdir, ülkemizdir, demokrasimizdir. Bu seçimlerin galibi AK Parti kadrolarının millet aşkıdır" dedi. Bu seçimlerdeki başarıda her zaman olduğu gibi en büyük payın İstanbul'da olduğunu ifade eden Davutoğlu, İstanbul'da AK Parti oylarının 985 bin, ülke genelinde 4,5 milyon arttığını söyledi.

Davutoğlu, oy oranlarındaki artışın, 5 ayda 4,5 milyon vatandaşın gönlüne girdiklerinin göstergesi olduğunu, bundan sonra nice gönüllere girmeye devam edeceklerini, hiç durmayacaklarını, aşkla, sadakatle hizmet edeceklerini dile getirdi.

Davutoğlu, hiç kimsenin kalbini kırmadıklarını, hiç kimseyi üzecek tek bir kelam etmediklerini belirterek, "Hiç kimseye bu yenilgi dolayısıyla tepeden bakmadık. Bizim için iki grup vatandaşımız vardır; bugün AK Parti'ye oy verenler, yarın verecek olanlar" dedi.

Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada,  AK Parti kitlelerinin Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşku ve vakarla zaferi kutladığını söyledi. Hiç kimsenin kalbini kırmadıklarını, hiç kimseyi üzecek tek bir kelam etmediklerini dile getiren Davutoğlu, "Hiç kimseye bu yenilgi dolayısıyla tepeden bakmadık. Şimdi söylüyorum, hiç kimseye tekebbür etmedik, etmeyeceğiz. Hep sordular bana, 'Hangi oranı bekliyorsunuz' diye. Hep şunu söyledim. Bir oran verirsem, en iyi oran bile, geri kalandan ümidimizi kestiğimizi zanneder. Bizim için iki grup vatandaşımız vardır; bugün AK Parti'ye oy verenler, yarın verecek olanlar. Bugün yüzde 49,5 verdi. Eminim geri kalan yüzde 50,5 da, yani her iki vatandaşımızdan biri de tekrar düşünecek, bir daha hesap edecek. Bugünkü bayramdan daha büyüğünü inşallah 2019'da kutlayacağız" diye konuştu. Davutoğlu, ektikleri sevgi tohumlarının büyümesini beklediklerini dile getirerek, 2019'un ayak izlerini şimdiden hissettiğini ama gerçek bayramı 2023'te, AK Parti'yle yükselen büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde göreceklerini kaydetti.

Seçimdeki başarıdan dolayı İstanbul'a teşekkür eden Davutoğlu, bu ildeki milletvekili sayısının 39'dan 46'ya çıktığını anlattı.

Kalabalığın, "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganları üzerine Davutoğlu, "Aziz İstanbullular, ne güzel o zılgıtlar. Bu coşku ne güzel. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Böyle aşk, merhamet, şefkat ve demokrasi iradesi dolu bir kitleye sahip olduğumuz için biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Davutoğlu, kalabalığın "Kıskananlar çatlasın" sloganlarına "Tabii kıskananlar çatlasın ama şöyle diyelim. Hiç kimse çatlamasın, hiç kimse kıskanmasın. Sadece gıpta etsin. Sadece bize bakıp, bir milletle nasıl buluşulur, onu görsün" karşılığını verdi.