MHP’den CHP’ye geçen Silivri belediyesinde 1.5 milyar TL borcu olduğu açıklandı MHP’den CHP’ye geçen Silivri belediyesinde 1.5 milyar TL borcu olduğu açıklandı

Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “DEM’in yönetici, üye ve bağlı belediyelerin Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı fiilleri ile ilgili savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar” hakkında bilgi istediğine yer verdi. 

Şener, Yargıtay Başsavcılığı’nın açılan soruşturma dosyalarını inceledikten sonra “delillerin toplanması” aşamasını tamamlayarak DEM hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını öne sürdü. Şener, Yargıtay'ın incelemesi dahilinde DEM Parti'ye Hazine yardımının da kesilebileceği bilgisini şu ifadelerle verdi: 

"Yani, PKK’nın siyasi sözcüsü olan ve daha önce Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan partilerle aynı kaderi yaşayacağı bilindiğinden HDP’nin yanında siyasi hilekârlıkta zirve yaparak ikizini kurdu. HDP hakkında verilecek olası bir kapatma kararına karşı, 16 Ekim 2022’de olağanüstü kongreye giden YSP, parti logosunda HDP’nin logosunda benzer bir değişikliğe gitti ve 14 Mayıs 2023 seçimlerine de HDP değil YSP adıyla girdi. HDP milletvekilleri, YSP’li milletvekili oldu. YSP adını HEDEP, son olarak da DEM olarak değiştirdi. Dolayısıyla adını ne olarak değiştirirlerse değiştirsinler PKK terör örgütünün propagandasını yapmaktan vazgeçmediler.

Yargıtay’ın incelemesini tamamlamasıyla PKK/DEM’in Hazine yardımının da durdurulması talep edilebilecek."

Editör: Ziya Burak Erol