İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'na farklı bir çağı ve dönemi yaşatacaklarını vurgulayarak, “Geçmişten bugüne iyilerini muhafaza ederek, eksiklerini tamamlayarak, sıkıntılı hallerini değişimle daha güzel bir yere dönüştürerek, elbette büyük işler başaracağız Beyoğlu’nda” dedi.

İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’i makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesinde, Güney ve İBB bürokratlarıyla birlikte, İstiklal Caddesi’nde incelemelerde bulunan İmamoğlu, saat 08.00’de başlayıp, Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar yürüdü. İmamoğlu ve Güney, yaklaşık 1 saat süren İstiklal turundan sonra Şişhane’deki Beyoğlu Belediye Bakanlığı’nın merkez binasına ulaştı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle: 

Konya'da parçalanan duşa kabin camı iki çocuğu yaraladı Konya'da parçalanan duşa kabin camı iki çocuğu yaraladı

“Beyoğlu'nda büyük işler başaracağız"

“Taksim, Gezi Parkı… Birçok mevzusu var. Her sokağı belki kendi içinde mevzulara sahip ya da geçmişten bugüne birtakım konulara, çelişkilere, problemlere sahip. Ama her konusuyla ilgili de hazırlığımız zaten var. Biliyorsunuz; son 5 yıldır Beyoğlu'na dönük bir stratejik çalışma yürüttük. Bunları toparlamak üzereyiz. Seçimden önce de zaten hakim olduğunuz bir çalışma. Umut ederiz, Beyoğlu'na böyle farklı bir çağı, farklı bir dönemi, geçmişten bugüne iyilerini muhafaza ederek, eksiklerini tamamlayarak, sıkıntılı hallerini değişimle daha güzel bir yere dönüştürerek, elbette büyük işler başaracağız Beyoğlu’nda birlikte.” 

“Beyoğlu Belediyesi ile güçlü bir şekilde harekete geçeceğiz"

“Elbette altyapısıyla ilgili konularımız var. Malum, aslında bir değişim öngörmüştük. Çok da iyi gelmişti. Çok soluk aldırmıştı. Keyifle karşılanmıştı ama yaşanan talihsiz terör saldırısının, sanki bir parçasıymış gibi yorumlanarak, o ortaya koyduğumuz güzel gelişim, sıkıntıya uğradı. Bunları konuşuruz. Ama İstiklal Caddesi, Taksim ya da Cumhuriyet Meydanı, aslında iyiliklerin, güzelliklerin, hak aramanın aynı zamanda, demokrasinin buluşma noktaları. Hem Taksim Meydanı'nda hem İstiklal Caddesi'nde bugün de tespit yaptık. Tabelalarından, binaların estetik haline, onların iyileştirilmesinden kullanım biçimlerine, sokaklarına varıncaya kadar şimdi daha eşgüdümlü bir çalışmayı, Beyoğlu Belediyesi'yle güçlü bir şekilde harekete geçiriyor olacağız.”

“Mahalle mahalle ele alacağız"

“Ayakta kalabilme konusunda özenli beklentileri olan hemşerilerimiz var. O alanı da hem iyi bildiğinize şahidim hem de bu konuda vatandaşla uyumlu bir çözüm üretme kabiliyetine de sahip olduğunuzu biliyorum. Orada da çok işimiz var. Mahalle mahalle ele alacağız. İnşallah hem yaşayanlarına mutluluk, huzur hem İstanbul'a çok güzel mesajlar veren ve bir ev sahipliği yapan Beyoğlu; ama bir o kadar da hem Türkiye hem uluslararası arenaya da geçmişiyle, kültürüyle, sanatıyla çok büyük mesajlar vermeye aday bir Beyoğlu’nu beraber oluşturacağız. Yolunuz açık olsun. Başarılar dilerim. İnşallah 1 yıl sonra bambaşka işleri konuşuyor olacağız. İnşallah Beyoğlu'nda her şey çok güzel olacak.”

Editör: Esin Özdemir