ANKARA  - Ankara’da toplanan CHP il başkanları, olağanüstü bir kurultaya gerek olmadığını savunarak oy birliği ile ocak ayında yapılması öngörülen 35. Olağan Büyük Kurultay takviminin işletilmesini istedi. İl başkanları ayrıca 'masa başında ve kapalı kapılar arkasında delege seçimleri yapılıyor’ iddialarını ise reddetti.

CHP’nin görevdeki il başkanları, kurultay süreci görüşmek üzere Ankara’da bir araya geldi. 81 il başkanından 77’sinin katıldığı toplantıda oy birliği ile partinin olağan kurultay talebi dile getirildi. CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, toplantı sonrasında düzenlediği basın toplantısında CHP’nin 35. Olağan Kurultay süreci ile ilgili kamuoyuna yapılan açıklamalar ve olağanüstü kurultay istekleri karşısında CHP’nin seçilmiş ve görevde bulunan il başkanları olarak var olan süreci değerlendirdiklerini kaydetti.

Keskin, "Bugün, 1 Kasım milletvekili genel seçimleri nedeniyle durdurulan kurultay takvimimiz 3 Kasım Salı günü itibariyle yeniden başlatılmış bulunmaktadır. Genel merkezimiz tarafından belirlenen yeni kurultay takvimine göre; ilçe kongrelerimiz 20 Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arasında, il kongrelerimiz ise 10 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanacaktır." dedi.

Genel Başkan Kılıçdarıoğlu’nun 35. Olağan Büyük Kurultayı’nın ocak ayı içinde yapılacağını anımsatan CHP Ankara İl Başkanı, "Son günlerde kurultay sürecimizle ilgili olarak kamuoyunda yer bulan ‘masa başında ve kapalı kapılar arkasında delege seçimleri yapılıyor’ iddiaları, il başkanlığı görevini yürütmekte olan bizleri ve parti örgütlerimizi derinden yaralamakta ve üzmektedir" diyerek bu yöndeki iddiaları reddettiklerini kaydetti.

Adnan Keskin, 77 il başkanı adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Olağan kurultay takviminin işlediği bu süreçte, CHP kurultayının olağanüstü olarak toplanması isteklerinin dile getirildiği görülmektedir. Bu kısa süreçte ilçe ve il kongrelerimizin tamamlanması ve olağan kurultayımızın toplanması olanağı varken, tüm bu sürecin durdurularak aynı tarihe denk gelecek bir olağanüstü kurultay istediğini doğru bulmuyoruz. Bu tür girişimler, partimize zarar vermekte ve partimizin kamuoyu önünde hak etmediği bir şekilde tartışılmasına neden olmaktadır."

Keskin, görevdeki iş başkanları olarak 35. Olağan Kurultay takvim gereği il ve ilçe seçimlerinin bir an önce tamamlanması ve olağan kurultayın ocak ayında yapılması çağrısında bulundu.