Günümüzde tüketiciler için en önemli konuların başında artık güvenlik geliyor.Dijital teknolojinin gelişmesi ile birlikte kullanıcılar işlemlerinin birçoğunudijital kanallardan gerçekleştiriyorlar.

Speechouse;konuşma tanıma, konuşmacı doğrulama, metni sese dönüştürme ve doğal konuşma algılama yoluyla yönlendirme gibi ileri ses teknolojilerini kullanarak kullanıcıların ve firmaların hayatını kolaylaştırıyor.Dijital hayatla birlikte tüketiciler artık alışverişlerde interneti kullanıyor, finans ve bankacılık işlemlerini çağrı merkezlerinden gerçekleştiriyor. İşlemlerine en kısa sürede ulaşmak isteyen tüketiciler, özellikle çağrı merkezlerinde kullanılan yeni teknolojilerdensesle kimlik doğrulama sayesinde müşteri temsilcilerine gerek kalmadan ses imzasıyla menülerden kolayca işlem yapabiliyorlar.Bugüne kadar Turkcell, Vodafone, Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Finans Katılım Bankası gibi telekomünikasyon, bankacılık ve sigortacılık gibi birçok sektörde öncü çalışmalara imza atan Speechouse, kullanıcıların çağrı merkezlerini aradığında tuşlayarak işlem yapmaları yerine konuşarak işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Ses teknolojilerinin en gelişmişi olan,kullanıcıların isteklerini kendi sözcükleriyle ifade ettikleri ve doğal konuşma yoluyla self-servis kanallara yönlendirilmelerini sağlayan ‘’Call Steering’’ teknolojisi,Türkiye’de ilk kez Speechouse tarafından uygulandı.

Şifre hatırlama derdi yok

Günümüzde güvenlik kadar artık hız da önemli. Bu sistem sayesinde kullanıcılar, hatırlamak zorunda oldukları bir şifre ya da parolaya ihtiyaç olmadan, sadece sesleriyle kimliklerini doğrulayarak kolayca işlem yapabiliyor. Konuşmacı doğrulama sistemi sayesinde hem güvenliğiniz maksimum seviyede korunmaya devam ediyor, hem de hiçbir hatırlamaya gerek kalmadan sadece sesinizi kullanarak hızlı bir şekilde doğrulama yapılabiliyor.

Kullanım kolaylığı sağlıyor

Ses içerisindeki biyometrik parametreler kişiye özel bilgiler taşıyor. Sesin bu özgünlüğü, kimlik teşhislerinde kullanılmasına olanak sağlıyor. Özellikle çağrı merkezleri ve mobil kanallarda günümüzde sıkça kullanılmaya başlanan bu sistem, güvenliğin yanı sıra kullanım kolaylığı da sağlıyor.Konuşma doğrulama teknolojileri, çağrı merkezlerini arayan veya mobil uygulamaları kullanan müşterilerin, anne kızlık soyadı gibi kolay ulaşılabilen kişisel bilgileri vermesine veya daha önceden belirlediği -ve muhtemelen kısa süre sonra unutacağı- şifreyi tuşlamasına gerek kalmadan, doğrudan kendi sesiyle doğrulanmasına olanak tanıyor.

Tuş derdine son veriyor

Ses teknolojilerindeki çözümlerin,kullanıcıların yanı sıra firmalara da önemli avantajlar sağladığını söyleyen Speechouse CEO’su Tarkan Ersubaşı, "Eskiden kurumlar kullanıcıların kendi kendilerine işlem yapmalarını sağlayabilecek, çok yetenekli self servis sesli yanıt sistem menüleri geliştiriyorlardı. Fakat müşteriler tuşlamalı geleneksel sistemlerin karmaşık yapılarında menülerde kayboluyor veya bir tuşa basarak müşteri temsilcisine ulaşmaya çalışıyorlardı. Müşteri temsilcisine ulaştıkları zaman ise, hatalı menüden geldikleri için Müşteri Temsilcileri tarafından yeniden sesli yanıt sistemine aktarılıyorlardı. Call Steering sonrasında kişiler arama nedenlerini kısaca söyleyerek işlem yapmaları gereken menüye, almak istedikleri anlık bilgiye veya işlemlerini yapmaya yetkili en doğru kişiye büyük bir hızla ulaşabiliyorlar" diyor.

Editör: TE Bilisim