TBMM  - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Eğer seçim yapılabilirse milletimiz geleceğimize karar verecek. Amasya Genelgesi'nde olduğu gibi 'vatanın ve milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' diyorum. Buna inanıyorum, buna inanmak istiyorum" dedi.

İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dağlıca'daki 16 şehidin ardından, dün de 13 şehit verildiğini dile getirdi.

Şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen İnce, "7 Haziran'dan bu yana her gün yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Fakir fukara çocuklarını, yer yatağında büyümüş, dışı sıvasız evlerde oturan garip gureba çocuklarını her gün al bayrağa sararak uğurluyoruz, toprağa veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ciddi bir terör sorununun yanı sıra, ekonomisiyle, işsizlikle, eğitimle, sağlıkla ilgili sorunları bulunduğunu kaydeden İnce, siyaset kurumunun da bu sorunları çözmek için var olduğunu belirtti.

İnce, "Ama Türkiye'nin daha önemli bir sorunu var. Türkiye'nin, Recep Tayyip Erdoğan sorunu...Türkiye bu sorununu çözmeden hiçbir sorununu çözemez. Ama ne yazık ki siyaset, bu sorunu çözemiyor. Bu, siyasetin alanının ötesine geçti. Bu, siyasetin değil, tababetin sorunu oldu artık" görüşünü ileri sürdü.

Türkiye'nin bir yönetim sorunu olduğunu savunan İnce, "Başbakan diye bir kişi yok ortada. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı aldatılamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı aldatılamaz, kandırılamaz. Kandırılırsa, aldatılırsa yönetilmeyen bir ülke olur Türkiye. Aldatılan, kandırılan, kendi sözlerini yalanlayan bir kişi bu ülkede Cumhurbaşkanı. 1 Kasım'da yeni milletvekillerini seçmeye ihtiyacımız yok bizim, yeni Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var" diye konuştu.

İnce, "Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı sorunları siyaset çözemiyor. Onun için bilim çözmelidir, tababet çözmelidir. Bilim ve tıpla ilgili kurumları göreve çağırıyorum. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve çağırıyorum. Adli Tıp'ı göreve çağırıyorum" dedi.

Seçimden bu yana 100 şehidin olduğunu ifade eden İnce, "Rakamlara takılmayalım. Bizim için en büyük rakam birdir. Bir çocuğun olmasıyla 7 çocuğun, 100 çocuğun şehit olması aynı şeydir. En büyük rakam birdir bizim için. Ama 100 çocuğumuz şehit oldu. Gencecik çocuklar bunlar, hepimizin evladı bunlar" değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem İnce, "Şehit babasına 'karaktersiz' denir mi arkadaşlar? Türkiye aklını yitirmiş olmalı, buna 'devam' diyecekse. Bir kişi, 80 milyonun kaderini bu denli etkileyemez. Tıp adamlarını göreve çağırıyorum. Tarihe bakarsak çözümü de görürüz. Cemal Gürsel'e, TBMM neyi uyguladıysa, Recep Tayyip Erdoğan'a da onu uygulamalıdır. Çözüm budur" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kahraman şehitlerimiz tahliye edilmiştir" sözlerini hatırlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir şey olamaz. Kahraman şehitlerimizi tahliye etmiş, başarıya bakın, başarıya. Çocuklar vurulmuş, parçalanmış, bu da gitmiş cesetleri almış, tahliye etmiş şehit cenazelerini, bunu haber diye söylüyor. Utanmadan bunu söylüyor. Şehit çocuğu üzerinden siyaset yapıyor."

Türkiye'nin güvenlik, beka ve gelecek sorunu yaşadığını savunan İnce, "Eğer seçim yapılabilirse milletimiz geleceğimize karar verecek. Amasya Genelgesi'nde olduğu gibi 'vatanın ve milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' diyorum. Buna inanıyorum, buna inanmak istiyorum" ifadesini kullandı.