LONDRA  - İngiliz hükümeti istihbarat servislerine bin 900 yeni personel alacağını duyurdu.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada,  artan terör, siber saldırılar ve diğer küresel risklere karşı İngiltere’nin iç istihbarat servisi MI5, dış istihbarat servisi MI6 ve Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu (GCHQ) kadrosunda yüzde 15’lik bir artış anlamına gelecek bin 900 yeni personel istihdam edileceği bildirildi. Üç kuruluşta yaklaşık 12 bin 700 kişi çalışıyor.

Kararın gerekçesi olarak Belçika, Fransa, Tunus gibi ülkelerde yaşanan saldırılar ile İngiltere’ye yönelik "İslamcı terör planlarındaki artış" gösterildi.

İngiltere’nin Mısır’da geçtiğimiz günlerde düşen Rusya’ya ait yolcu uçağının bombalı saldırı nedeniyle düştüğünü ve saldırının arkasında büyük ihtimalle DAEŞ’in bulunduğunu değerlendirdiği belirtilen açıklamada, hükümetin hava taşımacılığındaki güvenlik önlemlerini artırma yoluna gideceği kaydedildi.

İngiliz hükümetinin bu kapsamda havayolu ulaşımının güvenliğine ayrılan yaklaşık 14 milyon dolarlık güvenlik bütçesini iki katına çıkaracağı açıklandı. İngiltere bu çerçevede dünya çapındaki havalimanlarında düzenli incelemelerde bulanacak ilave güvenlik uzmanları istihdam edecek. İngiltere'nin saldırıya açık ülkelere eğitim ve ekipman da temin edeceği kaydedildi.

"NESLİMİZİN MÜCADELESİ"

Açıklamada, İngiltere Başbakanı David Cameron'un şu ifadelerine yer verildi:

"Ekonomik güvenlik ulusal güvenlikle el ele gider. 2010’dan bu yanan ekonomik gücümüzü yeniden kazanmak için sert kararlar aldık ve şimdi kalkınmış ülkeler içinde ekonomisi en hızlı büyüyenlerden biri haline geldik. Bu da ulusal güvenliğe artık daha fazla yatırım yapabileceğimiz anlamına geliyor. Bu, değerlerimizi ve bizi yok etmeye çalışanlara karşı verilecek, bizim neslimizin mücadelesi. Bu mücadeleye daha çok insan gücü sağlamamız gerekiyor."