Haber Merkezi - İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'ye yönelik saldırıları sivilleri açlığa ve susuzluğa bırakarak devam ediyor.

İsrail'in saldırıları devam ediyor: Gazze’de can kaybı 35 bine yaklaştı İsrail'in saldırıları devam ediyor: Gazze’de can kaybı 35 bine yaklaştı

İHA'da yer alan haberde, İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin dün RAF A400M askeri nakliye uçağıyla Gazze'ye ilk kez havadan yardım ulaştırdığı belirtildi. Açıklamada, su, pirinç, yemeklik yağ, un, konserve ve bebek maması gibi insani yardım malzemelerinin 10 tondan fazlasının Gazze halkına destek olacağı vurgulandı.

İngiltere'nin bu havadan yardım operasyonunu planlamak ve gerçekleştirmek için Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile yakın iş birliği içinde çalıştığı ifade edildi.

İsrail'e çağrı

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, "İngiltere, Gazze'ye yönelik yardım bütçesini halihazırda 3 katına çıkardı, ancak insanların acılarını azaltmak için daha da ileri gitmek istiyoruz. Bu havadan yardım, insani destek sağlamanın yeni bir yolunu açtı. Bu önemli görevde yer alan Kraliyet Hava Kuvvetleri personeline ve Ürdünlü ortaklarımıza liderliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İngiltere'nin hedefi, hayat kurtaran yardımları ulaştırmak için karayolu, hava veya denizyolu olsun, mümkün olan her yolu kullanmaktır. Ayrıca Gazze'ye yardım sevkiyatını artırmak için İsrail'e liman erişimi sağlaması ve daha fazla karadan geçiş noktası açması yönünde çağrıda bulunmaya devam ediyoruz" sözlerini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi