Teknolojinin nimetlerinin sonuna kadar kullanıldığı globalleşen dünyada sevgilisi ile internetten tanışanların oranı her geçen gün artıyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük arkadaşlık ve ilişki platformu siberalem.com üzerinden tanışan ve hatta evlenenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Peki, sanal dünya üzerinden kurulan ilişkiyi canlı tutmak ve mutluluğu ıskalamamak için ne yapmak gerekiyor?

Değişen dünyanın değişen dinamiklerine ayak uyduran aşk da internet ortamına taşındı. Siberalem ilişki ve arkadaşlık platformundan tanışan ve mutlu bir yuvaya sahip olan çiftlerin sayısı gün geçtikçe ivme kazanarak artmaya devam ediyor. Siz de internet üzerinden hayatınızın aşkını bulmuş ve mutluluğun formülünü arıyor olabilirsiniz. Tam da bu noktada, eliniz ayağınız birbirine dolaşmasın ki, mutluluğu yakalayacağım derken tamamen kaçırmayın çünkü mutluluk; özellikle internet aşklarında, elinizde tuttuğunuz bir kelebek olabiliyor. Tam yakaladım derken bir de bakmışsınız o kelebeği kaçırmışsınız. İnternette tanıştığınız tatlı sevgilinize nasıl davranmalısınız ki, mutluluk aşkınızın aksesuarı olsun.

 Doğal davranın

Bu işin ilk ve en önemli kuralı doğallıktan geçiyor. Doğal davrandığınızda, ses tonunuzdan, yazdıklarınıza kadar her attığınız adımda bunu karşı tarafa hissettirirsiniz. Ne olduğunuzu saklamanıza gerek yok. Sonradan üzülmektense, başta doğallığınızı beğenmediği için üzülmeniz en mantıklısı, tabii bu kötü ihtimal, bir de "Ben senin bana doğal davranışlarına aşık oldum!" cümlesini duyma ihtimaliniz işten bile değil.

Doğruları söyleyin

Eğitim seviyeniz, işiniz, sizin de hayal ettiğiniz şekilde olmayabilir. Hatta zengin olmayabilirsiniz bunları eksiklik olarak görüp, karşı tarafa bu konu hakkında yalan söyleyebilirsiniz. Yakalandığınızda bütün hayallerinizin suya düşmesi emin olun ışık hızında olacaktır. Tamam, belki çok Türk filmi tadında oldu bu hikaye ancak bazen kendisini farklı şekilde karşı tarafa tanıtmayı herkes ister. Siz siz olun, ilişkinin başından itibaren, her konuda açık olun.

Özel hayata saygı

Aynı şehirde olmama ihtimaliniz de mevcut ancak tesadüfen aynı semtte oturma ihtimaliniz de… Her ne olursa olsun, aklınızdan çıkarmamanız gereken tek şey "Onun sizden önce de bir hayatı vardı ve şu an sevgilisi olmanız, hayatının merkezinde olacaksınız manasına gelmiyor!" Yani sevgiliniz sizinle ilişkiye başladığında artık bütün gününü size ayırıyorsa, bunda bir sorun var demektir. Bir süre sonra ciddi sıkıntıların baş göstermemesi için birbirinizin özel hayatına saygı göstermeniz ve hayatlarınızı anlayışla karşılamanız yeterlidir.

 Yüz yüze görüşmek için doğru zamanı kollayın

Bütün gün telefonda, internette sürekli konuşuyorsunuz ve içiniz içinize sığmamaya başladı değil mi? Artık bunu gerçek dünyada yaşamak istiyor, tatlı sevgilinizin kokusunu duymak için sabırsızlanıyorsunuz. Bu çok normal ancak tanışmanızın ertesi günü ne zaman buluşacağınıza dair planlar yapmaya başladıysanız, hiç beklemediğiniz tepkilerle karşılaşabilirsiniz. Küçük ve sağlam adımlarla gitmekte her zaman fayda vardır. O yüzden doğru zamanı kollamanız bu ilişkinin mihenk taşı.

 Kendinize ait hediyeler gönderin

Arasında duygusal bir bağ olan iki kişinin yapacağı en normal davranışlardan biri. Aynı şehirde de olabilirsiniz, farklı kıtalarda da, tatlı sevgilinize, kendinize ait bir şeyler hediye etmek her zaman çok ince bir davranış olacaktır.

"Yanında olamazsam da benden bir parça yanında kalsın istedim." notunu iliştirebileceğiniz bir anahtarlık, bir kitap ayracı, kalem ya da odanızda duran bir süs eşyası, onun çok hoşuna gidecek ve yanından hiç ayırmak istemeyecektir. Böylece her aklına geldiğinizde sizi yanında hissedip, mutluluk hormonları tavan yapacaktır.