ANKARA-Kasımpaşa ne çekti ise, Gençlerbirliği futbolcusu İrfan Can’dan çekti. Zira İrfan Can, Kasımpaşa ile oynadıkları maçlarda takımının kazandığı 7 golün 3’ünü bu takıma karşı atmayı başardı.

Şimdilerde hem Gençlerbirliği’nin, hem de Türk futbolunun göz bebeği olan İrfan Can15 Temmuz 1995’de Ayaş’ın Bayat köyünde, ev hanımı anne ve Ostim’de motor ustalığı yapan babanın çocuğu olarak dünyaya geldi.

7 yaşında giydiği Gençlerbirliği alt yapısının formasını, bir ara çıkartıp, sırtına kardeş kulüp olan Hacettepe’nin mor beyazını giydi. Hacettepe forması altında başarıdan başarıya koşan İrfan Can, yeni takımının ikinci lige çıkmasında da başrolü oynadı.

YUVAYA DÖNÜŞ

Sonra "Ver elini" deyip, gerçek yuvası olan Gençlerbirliği’nde çalışmalara başladı. Bu arada Milli Takımların U15’den başlayıp, U21’inde ay yıldızlı formayı 17 kez giyerek başarılarını süsledi.

Şu anda Gençlerbirliği’nin göz bebeği durumda bulunuyor. 21 yaşındaki bu genç futbolcu şu sıralar Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde de tahsilini sürdürüyor.

Son Kasımpaşa maçından attığı golle rakip takımın baş belası olan İrfan Can, bu karşılaşmayı duygusal bir havada oynadıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

DUYGUSAL MAÇ

"Bu karşılaşma bizim için çok duygusal bir haftaya denk geldi. Başkanımız hastaydı El Kabir’in kız kardeşi rahatsızdı. Hleb’in amcası vefat etmişti. Çok duygusal bir haftayı geride bıraktık. Bu galibiyeti ve golümü onlara hediye ediyorum. Benden büyüklerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Gençlerbirliği, sonunda layık olduğu yere gelmesinde payım olursa, bundan sadece mutluluk duyarım.."