TBMM  - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, hükümetten ağustos ayında en az 30 bin öğretmen ataması yapmasını beklediklerini söyledi.

İrgil, TBMM'de ataması yapılmayan öğretmenlerle düzenlediği basın toplantısında, iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının, sınav yapılmış olmasına rağmen ağustos ayında gerçekleşmesi beklenen atamaları 2017 yılının şubat ayına bıraktığını açıkladığını, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten İrgil, "atamaların da sözleşmeli ve çakılı kadrolar olarak yapılmasının maçın ortasında kural değiştirmek anlamına geldiğini" savundu.

"Biz hükümetten ağustos ayında en az 30 bin öğretmen ataması yapmasını bekliyoruz." diyen İrgil, bunun yapılmaması halinde ise şubat ayında 60 bin kişilik atama gerektiğini söyledi.

Çakılı kadro uygulamasına da değinen İrgil, "Sayın İsmet Yılmaz bir önceki görevinde Savunma Bakanı iken güneydoğuda güvenlik sorununu çözmüş mü ki bu insanları beş yıl, sekiz yıl oraya çakılı kadro ile göndermeye çalışıyor. Hiçbir meslek alanının iki yıldan fazla mecburi hizmet yapmadığı ülkemizde öğretmenleri, 8 yıl bir yerde çalışmaya mecbur etmek anayasal olarak mümkün değil, insan hakları açısından da kabul edilemez. Bu insanların işsizliğini, çaresizliğini kullanarak bir noktada mecburi hizmette tutmak insanca değil." diye konuştu.

Ceyhun İrgil, iktidarın akademisyen ve öğretmenler üzerinde de sürgün ve rotasyon yoluyla baskı uyguladığını, şimdi ise sıranın liselere geldiğini iddia ederek, "Siz ne yaparsanız yapın hayatın ve bilimin doğal akışı karşısında durmanız mümkün değil. İktidar göreve geldiğinde küçük olan bu çocuklar bugün liseden mezun oluyorlar. Ve karanlığa, gericiliğe karşı isyan ediyorlar. Onları korkutarak susturacağınızı sanıyorsunuz ama başaramayacaksınız." değerlendirmesinde bulundu.