GENÇLİK Kültür Vakfı’nın öncülüğünde, Irmak Okulları Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenecek Irmak Konserleri, İstanbul’da müzikseverlerin buluştuğu yepyeni bir kültür mekânı haline geldi. Ünlü yazar Cervantes’in “Müziğin olduğu yerde kötülük barınamaz” sözünden yola çıkan Irmak Konserleri, 2018-19 yılında da her ay sahnesinde dünyaca tanınmış ünlü müzisyenleri konuk etmeye devam edecek. 2017-2018 sezonunda Ayla Erduran, İris Şentürker, Gülsin Onay, Erkin Onay, Elif Onay, Eren Kuştan, Tango Neva, Barış için Müzik ve Borusan Quartet Irmak Konserleri’nin ilk konukları olmuştu. 2018-19 sezonunda da Boğaziçi Caz Korosu ve Boğaziçi Gençlik Korosu, Piatango & Oya Küçümen, Kerem Görsev Trio, Ayangil Acappella Korosu ve Borusan Quartet, yepyeni repertuvarları ile Irmak Konserleri kapsamında sahne alarak sanatseverlerle buluşacak. Özgün bir eğitim veren Irmak Okulları bu konserler vasıtasıyla, 400 kişilik salonunu sanatseverlerin hizmetine sunarak bölgede bir kültür mekânı olmayı amaçlıyor. İLK KONSER BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU’NDAN Onları metroda yaptıkları gösteriyle tanıdık. Bir grup genç yetenek, Taksim metrosunda mini bir caz performansı gerçekleştirip hem metrodakileri hem de izleyenleri şaşkına çevirdi. Hep yurt dışında görmeye alışık olduğumuz bu etkinlik sosyal medyada çok büyük ilgi gördü. Şef Masis Aram Gözbek, koronun en büyük iki misyonunun Türkiye'yi ve müziğimizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek, ülkemizde çok sesli koro müziği kültürünün çok daha geniş çevrelere yayılmasını sağlamak olduğunu belirterek, 'Hedefimiz, bu koronun ilerleyen yıllarda bir enstitü haline gelmesi ve bir gün bu ülkede tüm çocukların şarkı söyleyerek büyüdüklerini görebilmek' dedi. Dışarıdan bakınca her açıdan son derece profesyonel bir görünüm çizen ekip, Türkiye'yi hem yurt içi hem de yurt dışı festivallerde başarıyla tanıtırken bir takım zorluklar yaşamıyor değil. Hiçbir finansman desteği alamayan koro, yurt dışı festivallere ve yarışmalara giderken büyük ekonomik sıkıntılar yaşıyor.

fizy İstanbul Müzik Haftası etkinlikleri devam ediyor

TÜRKİYE’NİN İlk ve Tek Popüler Kültür Festivalifizy İstanbul Müzik Haftası, Atlantis Yapım, Zorlu Performans Sanatları Merkezi ve SM Production Group organizasyonuyla, fizy ana sponsorluğunda ilk kez 18 Eylül’den itibaren tarihleri arasında Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşuyor. Popüler kültür ve Türk pop müziğini aynı çatı altında buluşturan fizy İstanbul Müzik Haftası, altı gün boyunca birbirinden farklı etkinliklerin yanı sıra 23 Eylül tarihine kadar arasında müzik gündemini belirleyecek Türk Pop Festivali’ne de ev sahipliği yapacak. Alper Erözer, Athena, Ayhan Sicimoğlu, Baran Bayraktar, Bülent Ortaçgil, Ece Seçkin, Edis, Emre Altuğ, Erlend Øye & La Comivita, Gökcan Sanlıman, Gripin, Kalben, Kenan Doğulu, Kruder & Dorfmeister, MFÖ, mor ve ötesi, Nil Karaibrahimgil, Ömür Gedik, Şebnem Ferah, Selda Bağcan, Simge Sağın, Teoman, Tuna Kiremitçi ve daha pek çok ismin sahne alacağı festival, yıldızlar ve genç sanatçıları buluşturduğu programıyla her yaş grubundan müziksevere hitap ediyor. BÜLENT ORTAÇGİL Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, her zamanki gibi sözü ve müziği kendisine ait olan parçalarıyla Fizy Müzik günleri kapsamında 20 Eylül Perşembe günü (Bugün) Zorlu PSM-Turkcell Platinum sahnesinde yer alacak. KALBEN Günün bir diğer sanatçısı Kalben. Kalben'in yeni-folk olarak tanımlanan anlatıcı müziğini kendine has stiliyle şekillendiriyor. Müzik düşünmeye 8 yaşındayken annesinin aldığı klavyeyle başlayan ve 13 yaşında ilk gitarı olan cızır cızır 'Santana'ya kavuşan Kalben, içinden gelen şarkıları kendince, kendi sözleriyle söylüyor. İnsanların doya doya yaşayabildiği, özgür sokaklarından mutlu sesler yükselen şehirlerin kahramanlarından bahseden şarkılarını bağır çağır ve hep birlikte söylemekten keyif alıyor.

4 bandaneon, 4 keman, bir piyano ve bir kontrabastan oluşan muhteşem orkestra

“LA Juan D´Arienzo” Tango Orkestrası adını “El Rey del Compás” (King of the Beat-Ritmin Kralı) olarak bilinen büyük Arjantin tango müzisyeni Juan D´Arienzo’dan almaktadır. 2012 yılında kurulan ve Arjantin milongalarında çalınan yüzlerce eserin bestecisi ve aranjörü olan Juan d’Arienzo’nun tüm eserlerini yeniden yorumlayan orkestra dört bandoneon, dört keman, bir piyano ve bir kontrbastan oluşmaktadır. Ritmik ve enerjik bu genç grup çok kısa bir süre içinde efsanevi Juan D’Arienzo’nun muhteşem repertuarını yeniden yorumlayarak yalnızca Buenos Aires’te değil tüm dünyada adını duyurmuş ve büyük milongalarda kendine yer edinmiştir. Müzikal bir şölen yaşatacak La Juan D’Arienzo Orkestrası’nın yanı sıra birbirinden etkileyici dans performansları ile sahne alıp bu şöleni taçlandıracak uluslararası üne sahip ülkemizin önde gelen çiftleri 29 Eylülde Ankara’da.