ANKARA  -   MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Son günlerde Milliyetçi-Ülkücü Harekete saldırmak tabir caizse moda haline gelmiştir. Din, devlet ve millet düşmanlarının saldırılarına yabancı olmayan hareketimizi, ülkümüzün ve ülkemizin aydınlık yarınlarına talip olduğunu iddia edenlerin yaratmaya çalıştığı kargaşa ortamıyla maalesef meşgul etmektedirler." dedi.

1 Kasım seçimlerinin hemen sonrası bazı çevrelerin; belli değerlendirmeler yapılmadan, kapsamlı çalışmalar neticelenmeden yangından mal kaçırırcasına ve büyük bir telaşla MHP’de olağanüstü kongre yapma çabalarına giriştiklerine işaret eden İsmet Büyükataman yazılı değerlendirmesinde, bu çevrelerin seçim öncesi MHP’nin adını dahi ağzına almayan medyanın da geniş bir desteğini aldığını söyledi.

Büyükataman, MHP’nin köklü gelenekleri olan kurumsal bir yapı olduğunun bilinmesini isteyerek, "Kurumları ve kuralları vardır. Üst kurul delegeliği de; hareketimizin geleceğini belirleyen önemli bir müessesedir, Ülkücü iradeyi temsil eder. Alınıp-satılamaz." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yakın tarihinin en sancılı dönemlerinden birini yaşadığını, milletin birliği, devletin bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenliği ile demokratik rejimin geleceğinin ağır tehditler altında var olma mücadelesi verdiğine işaret eden Büyükataman, "MHP, nemelazımcılığın, vurdumduymazlığın, köşe dönücülüğün hakim hale getirildiği bir toplum yapısında ‘Ülkücülük’ fikrini ve inancını siyasi felsefesinin temeli yapan tek partidir." dedi

MHP olarak politikalarının belli olduğunu hatırlatan İsmet Büyükataman, "Olaylar karşısında duruşumuz da nettir. Vicdanî kanaatlere, yapıcı eleştirilere önem veririz. Ancak kimsenin hareketimizi yıpratmasına, itibarsızlaştırmasına ve haksız yere tartışmaya açmasına müsaade etmeyiz. Partimize yönelik gizli gündemi bulunan bazı mihrakların, fırsat bulursa hareketimizi bir yapılanmanın siyasi kuklası yapma niyeti, değilse kurulacak başka bir partide bu gündemi hayata geçirme isteği tarafımızca bilinmektedir. Kimse umutlanmasın, kimse boş hayallere kapılmasın. Ülkücü Hareketi çözmeyi, küresel projelerle ayağına çelme takmayı ve ihanetleriyle Anadolu coğrafyasına ilmek atmayı aklından geçirenler amaçlarına asla ulaşamayacaklardır." düşüncesini paylaştı.

Editör: TE Bilisim