Haber Merkezi - Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran'da bazı noktaları füzelerle vurdu.

Sadece İran değil aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı noktalar da bombardımana tutuldu.. Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı.

ABD: İsrail önceden bildirdi

Dün ABD ve İsrail arasında yapılan Refah operasyonu toplantısında İsrail'in 24 veya 48 saat içinde İran'ı vuracağını ABD'ye bildirdiği açıklandı.

Adıyaman'da polis memuru dehşeti Adıyaman'da polis memuru dehşeti

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ise saldırıyı henüz doğrulamadı.

İran Hava Kuvvetleri hedef alındı

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini açıkladı.

Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı" sözlerine yer verildi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirdi.

Seslerin kaynağının henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktardı.

İran'da tüm uçuşlar iptal

İran devlet televizyonu tarafından, İsfahan şehrinde bulunan nükleer tesislerin etkilenmediği veya nükleer sahaların hedef alınmadığı belirtildi.  İran'ın başka kentlerine saldırı olup olmadığı henüz belli değil.

Öte yandan İran'da tüm uçuşlar iptal edildi.

Kuzey İsrail alarmda

İsrail'in İran'a karşı başlattığı misilleme saldırısının ardından İsrail ordusundan da bir açıklama geldi.

İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı.

Muhabir: Haber Merkezi