KUDÜS  - İsrail ordusu, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 3 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Ovijaa Adraei, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, baskının Muhammed Ebu Şahin isimli bir Filistinlinin evini yıkmak için düzenlendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Muhammed Ebu Şahin isimli Filistinli 19 Haziran'da Danny Gonen isimli bir İsrailliyi öldürmüş, bir diğerini yaralamıştı. Hükümetin verdiği direktif doğrultusunda gece askerler Muhammed Ebu Şahin'in Kalendiya'daki evini yıktı. Yıkım esnasında askerlerin kendilerine açılan ateşe karşılık vermesi sonucu, 3 Filistinli vurularak öldürüldü. Yüzlerce Filistinli de askerlere molotofkokteyli ile saldırdı. Askerler saldırıyı bastırmak için karşılık verdi."

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail askerlerince Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Ramallah'taki Filistin Tıp Merkezi Müdürü Ahmed el-Bitavi, askerler tarafından vurularak öldürülen Filistinlilerin isimlerinin Leys Munasıra (22) ile Ahmed Ebul-Ayş (27) olduğunu duyurmuştu. İsrail askerlerince Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlenen baskınlarda, burada kalan gençlerden bir çoğu "haklarında yakalama kararı olduğu" gerekçesiyle gözaltına alınıyor.

Editör: TE Bilisim