Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı

İSTANBUL (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ile Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını destekleyen Almanya'yı, Beyoğlu'ndaki İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Gümüşsuyu'ndaki İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsü önünde toplanan grup, Türkçe, İngilizce ve Almanca "Çocuk katili İsrail'in suç ortağı Almanya" yazılı pankart açtı.

"Kahrolsun İsrail, işbirlikçi Almanya", "Zalimler Allah'a hesap verecek" ve "Nehirden denize Özgür Filistin" sloganları atan grup, Almanya Başkonsolosluğu önüne yürüdü.

Burada konuşan Gazze Dayanışma Platformu üyesi Necmettin Irmak, zulme ve işgale karşı direnen Gazzelilerin yanında olduklarını belirterek, "Direniş devam ettiği sürece direnişin karşısında yer alan bütün işbirlikçilerin zalimlerle yaptıkları bu işbirliğini haykıracağız." dedi.

Bugün Filistin topraklarında yaşananların tarihte ilk olmadığına vurgu yapan Irmak, "Dün Nazi zulmünden, katliamından kurtulduklarını söyleyenler bugün firavunun yolunu devam ettiriyorlar ama Musa'yla beraber olanlar da onlara karşı direniyor. Dün Hitler'in katliamından kurtulduklarını söyleyenler bugün Hitler'le beraber işbirliği içerisinde Gazze'de kardeşlerimize soykırım yapıyorlar." diye konuştu.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da Gazze'de yaşanan katliamın tek sorumlusunun İsrail olmadığını, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'nın İsrail'e büyük destek verdiğini dile getirdi.

7 Ekim'de başlayan katliamın ilk günlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in İsrail'e giderek destek ifadesinde bulunduğunu hatırlatan Kaya, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında "İsrail bizim kırmızı çizgimizdir" ifadesini kullandığını aktardı.

Kaya, şunları kaydetti:

"Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in güvenliğinden bahsediliyor, bu bir utanmazlıktır. Daha dün Han Yunus Hastanesinde işlenen cinayetlerin envanteri bile henüz çıkartılamamışken, sadece dün 73 tane kardeşimizin cesedi çıkartılmıştı. Cuma gününden beri çetenin boşalttığı hastanenin etrafından toplanan ceset sayısı 283'ü aşmışken hangi yüzle, hangi utanmazlıkla İsrail'in güvenliğinden söz edebiliyorlar?"

Gruptakiler, konuşmaların ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı

Kaynak: aa