Mersin'de caretta carettaların geldiği kumsalda temizlik yapıldı Mersin'de caretta carettaların geldiği kumsalda temizlik yapıldı

Sanat ve teknolojinin kesişiminde heyecan verici bir etkinlik olan "4. İstanbul Dijital Sanat Festivali" (IDAF), bu yıl 2 Mayıs'ta başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle,  Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Festival, dijital sanat alanında yurt içinden ve yurt dışından önemli isimleri bir araya getirerek, 5 Mayıs'a kadar sürecek çeşitli etkinliklere sahne olacak "Search Reality" (Gerçekliği Ara) olarak belirlenen bu yılın temasında sanatçılar, eserleri aracılığıyla dijital sanatın ve sanal dünyaların gerçeklik kavramıyla nasıl etkileşime girdiğini ve insan deneyimini nasıl dönüştürdüğünü ele alacak.

Küratörlüğünü Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan ve yapay zeka Avind'in üstlendiği festivalde, birbirinden değerli sanatçıların eserleri sergilenecek. Müzik, oyun, sinema ve moda bölümlerinde yer alacak işitsel ve görsel performansların yanı sıra teknolojik harmoni çalışmaları, dijital dönüşüm atölyeleri, sergiler, yaratıcı kodlama ve çizgi anime gibi pek çok etkinlik yer alacak. 

Herkese açık ve ücretsiz olacak olan festivalde çocuklar için özel olarak hazırlanan "Neci'nin Diji Maceraları" adlı tiyatro oyunu da sahnelenecek.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar