Haber Merkezi - İstanbul Valiliği'nden, sosyal medyada paylaşılan ve lüks bir restoranda asker üniforması giyen bir garsonun, yabancı müşterilere servis yaptığı görüntülere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, işletme sahibi, işletme müdürü ve askeri üniforma giyen yabancı uyruklu kişi hakkında “Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan adli işlem başlatıldığı bildirildi. 
 
ANKA'dan Hakan Kaya'nın haberine göre, sosyal medya platformu TikTok'ta lüks bir restoranda çekildiği iddia edilen görüntüler gündem oldu. Görüntülerde, asker üniforması giyen bir garsonun yabancı müşterilere servis yaptığı anlar yer alırken, söz konusu görüntülere tepki yağdı.

İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama gecikmedi.

Servis yapan asker üniformalı kişinin yabancı uyruklu olduğu tespit edildi

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Çevre Bakanı Özhaseki: AKP iktidarı boyunca 7 milyar ağaç diktik Çevre Bakanı Özhaseki: AKP iktidarı boyunca 7 milyar ağaç diktik

“16.04.2024 tarihinde sosyal medya platformlarında paylaşılan ve ‘İstanbul’da yabancı bir şahsa ait lüks restaurantta, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar’ ifadeleriyle yayınlanan  görüntüler üzerine çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda;

- Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.’ye ait olduğu belirlenmiştir.

- Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

3 kişiye adli işlem başlatıldı

- Olayla ilgili, işletme sahibi A.K. , işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili “Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan adli işlem başlatılmıştır.

-Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R., H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınırdışı işlemleri başlatılmıştır.

- Ayrıca olayın meydana geldiği işyerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi