Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılımıyla İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında Afet Koordinasyon toplantısı yapıldı. İstanbul’da afet risklerine ilişkin çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, Vali Gül, “Korkmadan, korkutmadan İstanbul’da kentsel dönüşümün yapılması lazım” dedi.
 
ANKA'dan Edda Sönmez'in haberine göre,  sadece İstanbul için değil, Türkiye'nin her tarafında bir depremle karşılaşılabileceğini vurguladı. "Deprem ve afetler olmadan önce tedbiri nasıl alınır, risk nasıl azaltılır bu konuların hazırlığının yapılması gerekiyor" diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"6 Şubat’ta Gaziantep’teydik. İslahiye ve Nurdağı’ndaki yıkımı gördük. Deprem olmadan önce çökmeyecek binaya ihtiyacımız var. Vakit varken, şartlar uygunken, kurumların kendi içinde koordinasyonunu en üst seviyede tutarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mızın kampanyasına katılarak yapılarımızın dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor." 

Bursa merkezli "Mahzen-32" operasyonunda adliyeye sevk edilen 27 zanlı tutuklandı Bursa merkezli "Mahzen-32" operasyonunda adliyeye sevk edilen 27 zanlı tutuklandı

"Okullarımızdaki dönüşümde şu an yaklaşık yüzde 97'ler seviyesindeyiz"

Öte yandan, İstanbul'da okulların depreme karşı son durumu hakkında da bilgi veren Gül, kimsenin güvende olmadığını belirtti. Gül, kent genelinde her yapının sağlam olması için çalıştıklarını da ekleyerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Korkmadan ve korkutmadan sanayide, ticarette, konutta ve kamu kuruluşlarında dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. Burada en iyi seviyede olduğumuz kurum Milli Eğitim. İstanbul’da 2000’den önce yapılan binaların hepsi kontrol edildi. Bunlardan sağlam olmayanlar Bakanlığımızın çalışmaları ve hayırseverlerimizin katkıları ile ya güçlendirildi ya da yıkılarak yeniden yapıldı. Okullarımızdaki dönüşümde şu an yaklaşık yüzde 97’ler seviyesindeyiz, yüzde 100’e çıkacağız. Deprem anında görevlendirilen kişinin yetkin olması çok önemli. Bu alanda muhakeme yeteneği yüksek ve becerikli kişileri yönlendirmek gerekiyor. Bu kişilerin de bir yedeklerinin olması lazım. Mahallelerde afet destek ekipleri oluşturacağız. Bu, dışarıdan gelecek yardımdan çok daha önemli."

Editör: Haber Merkezi