Bodrum'da içme suyu hattında patlama oldu, kara yolu trafiğe kapatıldı Bodrum'da içme suyu hattında patlama oldu, kara yolu trafiğe kapatıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yılı, "Büyükşehir Belediyesi" ve ilçe belediyelerinin düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kentte, belediyeler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi. Kutlamalara ellerinde Türk bayrağı ile çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Bağcılar Meydanı'nda gerçekleşen özel programda, kurulan platformda farklı yörelere ait halk oyunları gösterileri çocuklar tarafından sergilendi. Programda, müzik dinletileri, jonglör gösterileri, mehter konseri, tahta bacak, Aşık ile Maşuk gösterisi gibi birçok eğlenceli aktivite yer aldı.

Etkinlikte, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programda sahneye çıkan çocuklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocuklar ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki zulüm gören çocuklara dikkati çekmek amacıyla onların bayraklarını açtı.

Etkinlikler Bağcılar Meydanı ve dört farklı kültür merkezinde hafta boyunca devam edecek.

- Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan'ı kutladı

Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kurulan Çocuk Meclisi'nde kutlandı. Bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi.

Kırmızı beyaz balonlarla süslenerek bayrama hazır hale getirilen Kartal Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya gelen çocuk meclis üyeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meclis toplantısı gerçekleştirdi.

- Ataşehir'de bayram etkinlikleri yapıldı

Ataşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında görsel şovlar, sokak oyunları, maskot eşliğinde müzikli aktiviteler ve sürpriz eğlencelerle dolu şenlikler yapıldı.

Esenyurt'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Yenikent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz ve sınıf arkadaşları, Okul Müdürü Şener Yıldırım, sınıf öğretmeni Leyla Özgür Onur, Belediye Başkanı Ahmet Özer'i ziyaret etti.

- Renkli kutlamalar yapıldı

Sarıyer Belediyesinin organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kutlama yapıldı. Sarıyer Merkez'de yapılan çelenk takdimi ile başlayan kutlamalar, resmigeçit töreninin ardından Mevlana ve Cumhuriyet Parkı'nda devam etti.

Bu bayram Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Senanur Turan'a bıraktı.

Birbirinden farklı atölyelerden palyaço gösterilerine, şişme oyun parklarına, dans etkinliklerine, sportif oyunlara, sihirbaz, animasyon, jonglör ve sahne gösterilerine kadar daha birçok etkinliğin gerçekleştiği kutlamalarda çocuklar aileleriyle beraber unutulmaz bir bayram yaşadı.

- Maltepe Çocuk Korosu sahne aldı

Maltepe Belediyesince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yönelik etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde, Belediye Çocuk Korosu sahne aldı.

Çocuklar kurulan oyun parkurlarında ve atölyelerde gönüllerince eğlendi.

Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nin yanındaki alanda yapılan şenlikte uçurtma, çim adam, kumbara, ahşap maket, takı tasarım, halı dokuma, kitap ayracı yapımı ve çanta tasarım atölyeleriyle çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Büyükçekmece'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları da 2 gün sürdü. Kaymakamlık Meydanı'nda düzenlenen törende çocuklar Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Ulusal Bağımsızlık ve Kuruluş Müzesi'nde de Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından bir oturum gerçekleştirildi. Belediye binasında ise çocuk meclisiyle bir araya gelen Belediye Başkanı Hasan Akgün, makamını Çocuk Meclisi Başkanı Gökmen Poyraz Gümüşay'a bıraktı.

- Başkanlık koltuğunu devralan İçli, Şişli'deki okulların boyanması talimatını verdi

Şişli'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan koltuğunu temsilen Halide Edip Adıvar İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli'ye bıraktı ve İçli, ilçedeki okulların boyanması talimatını verdi.

Öte yandan Maçka Parkı'nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde "Çocuk Şenliği" adı altında gerçekleşen bilim ve deney gösterileri, dans-müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi.

Esenler Belediyesi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde "Uçurtma Şenliği" düzenledi. Türk bayraklı uçurtmaları uçurmak için çalışan çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır da ikram edildi.

Çekmeköy'de Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı'nda 23 Nisan Çocuk Şenliği yapıldı. Şenlikte, sihirbaz, kukla şov, DJ performansı, zumbakids ve halk oyunu ekipleri sahnede gösteriler sergiledi. Alanda bulunan maskotlar ile fotoğraf çektirip dans eden çocuklar, yüz boyama, kum boyama, resim çizme gibi atölyelerde de keyifli anlar geçirdi.

Kaynak: aa