İSTANBUL (AA) - Uluslararası American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı İstanbul’da yapıldı. Maslak'ta bulunan Steingenberger Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına Türk tenisçi Marsel İlhan, turnuvanın bir numaralı seri başı Ukraynalı raket Sergiy Stakhovsky ile turnuva direktörü Cem Tınaz katıldı. Basın toplantısında turnuva hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan turnuvanın 2 numaralı seri başı olan Marsel, "Turnuva oldukça zor görünüyor. İstanbul'da oynamak benim için hep önemli olmuştur. Hedefim şu anda ilk turu geçmek" ifadelerini kullandı. Dünya 53 numarası Stakhovsky ise basın toplantısında yaptığı açıklamada, İstanbul'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Türk tenisinin gelişimi yurt dışındaki algıyı değiştirdi. Turnuva benim için ayrı bir anlam ifade ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Eleme maçlarıyla 12 Eylül'de başlayan turnuvada bugün teklerde 13, çiftlerde ise 2 maç oynanacak.

İlk gün Marsel İlhan, Rus raket Aslan Karatsev'le mücadele edecek. Diğer Türk raket Barış Ergüden, İspanyol Adrian Menendez Maceiras'la karşılaşacak. Barkın Yalçınkale ise Belaruslı Dzmitry Zhryrmont'la ikinci tura yükselmek için korta çıkacak.

Çiftlerde ise Tuna Altuna-Cem İlkel ikilisi Aleksandre Metreveli (Gürcistan)-Anton Zaitcev (Rusya) çiftiyle karşılaşacak. Mert Naci Türker Sırp partneri Ivan Bjelica'yla, Yannick Mertens (Belçika) - Vincent Millot (Fransa) çiftiyle mücadele edecek.